Ecosol, l’empresa d’inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona, podrà crear dos nous llocs de treball al taller de muntatge de bicicletes de Vilablareix durant aquest 2022. L’ampliació de la plantilla ha estat possible gràcies a la posada en marxa del projecte «Mejora», una iniciativa emmarcada dins del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social -finançat pel Fons Social Europeu- i l’aportació econòmica del Grup Inditex.

El cost del projecte és de 81.899 euros, dels quals 48.636 estan finançats pel Grup Inditex i 26.645 pel Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social, el que representa la cobertura d’un 90% del total. La resta es cobrirà amb fons propis. A banda de la creació de dos nous llocs de treball, la inversió permetrà mantenir els vuit ja existents el 2021

El projecte «Mejora», que ajuda a persones en situació de vulnerabilitat a incorporar-se al mercat laboral aprofitant les oportunitats d’ocupació en l’àmbit de la mecànica, oferirà acompanyament als usuaris, tant a nivell productiu com d’inserció laboral, garantint l’assoliment de competències tècnic-professionals, sociolaborals i personals. 

Durant l’any 2021, el taller de muntatge de bicicletes iniciat el 2014 i gestionat per Ecosol va contractar un total de 70 persones que formaven part del programa d’inserció laboral. Aquestes, van muntar 80.000 bicicletes.