Diari de Girona

Diari de Girona

Un parc amb més de 140 empreses i grups de recerca

L’entrada de l’edifici Narcís Monturiol del Parc Tecnològic. | ANIOL RESCLOSA

El complex del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona acull al voltant de 150 empreses, grups de recerca, institucions, entitats de serveis i unitats i centres de recerca tecnològica amb, segons les seves bases fundacionals, l’objectiu de «promoure el desenvolupament econòmic de les comarques de Girona a partir del coneixement i a la tecnologia».

A finals de la dècada dels noranta, l’aleshores rector, Josep Maria Nadal, i el president del Consell Social de l’època, Jaume Casademont, tenen la idea de crear el que acabaria sent el del Parc Científic i Tecnològic amb un propòsit que, més de dues dècades més tard, continua sent un eix clau en els discursos de l’actual rector, Quim Salvi: «Aconseguir una major implicació de la universitat amb el seu entorn».

Així, després d’anys de donar forma a la idea, el 2004 es va iniciar el primer edifici, el Jaume Casademont. Posteriorment, arribarien el Centre de Robòtica Submarina, el Giroemprèn, el Narcís Monturiol, l’H20 i l’Airbone. Aviat, però, arribarien els problemes econòmics que acabarien amb la fallida i el posterior procés concursal i de liquidació.

Compartir l'article

stats