Els representants municipals de les ciutats de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida van criticar ahir la falta de finançament dels municipis de Catalunya i l’oblit que moltes vegades pateixen en la presa de decisions polítiques.

En una xerrada de la plataforma «Alcaldes.eu» al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), l‘alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assegurar que els problemes de finançament de la Generalitat repercuteixen en els municipis, cosa que, segons la seva opinió, canviaria amb una Catalunya independent o amb un sistema semblant al del País Basc.

A més, Madrenas va exemplificar l’abandonament municipal amb la solitud que van patir els ajuntaments durant la pandèmia, i va defensar que moltes vegades es prenen «decisions de forma igual per a tothom» enfront d’una forma de governança més basada en la territorialitat.

Una qüestió sobre la qual també va incidir el tinent d’alcaldia de Barcelona, Jordi Martí, que va excusar l’absència d’Ada Colau, i va posar en valor la vegueria com una forma de governança que traspassa la idea del municipi, i que permet governar i atendre necessitats compartides en un territori.