Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones i han desmantellat una plantació de marihuana instal·lada en una masia de Sant Gregori.

Els arrestats són quatre homes i una dona, d’entre 26 i 51 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els agents de la comissaria de Girona van tenir coneixement a principis de febrer de l’existència d’una plantació de marihuana dins una propietat rústica de Sant Gregori.

Segons informa el cos policial, els investigadors van iniciar les indagacions i van comprovar que des de l’exterior de la finca es percebia una forta olor de marihuana i s’escoltava el funcionament de maquinària de ventilació i refrigeració.

El matí del 17 de maig efectius de la Unitat d’investigació conjuntament amb efectius de l’ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona) van dur a terme una entrada i perquisició a l’esmentada finca amb manament judicial, que per primer cop es va gravar a vista de dron, com es pot veure en el vídeo enregistrat.

Dins del terreny hi havia una masia i una edificació semblant a un garatge. De resultes de la inspecció els Mossos van localitzar 745 plantes de marihuana a les dues construccions repartides en diferents estances.

Totes les plantes en diferents estats de creixement, algunes en avançat estat de floració. També van localitzar 105 grams de cabdells de marihuana en una bossa de plàstic.

La masia i el garatge disposaven de tots els aparells necessaris per afavorir el cultiu i ràpid creixement de les plantes. Van comissar vint-i-sis ventiladors, setanta-dos transformadors, noranta-dues làmpades, vuit filtres d’aire, tres extractors, set aparells d’aire condicionat.

Connexió manipulada

Durant l’escorcoll també van descobrir que la masia tenia la llum punxada, ja que la connexió a la xarxa elèctrica manipulada. Hi havia una doble escomesa connectada directament sense passar pel comptador.

Davant les evidències els mossos van detenir cinc persones entre els dies 17 i 18 de maig com a responsables de la plantació, per un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues i un altre delicte de defraudació de fluid elèctric. A més, van denunciar penalment dues persones més que es trobaven a la masia, entre elles una menor d’edat.

Pel que fa als detinguts, un d’ells va passar el 19 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona i va quedar en llibertat amb càrrecs. La resta declararan davant del jutge quan siguin requerits.