La Festa del Llibre Gegant de Salt viurà demà la seva 24 edició i, com és tradicional, se celebrarà al carrer Llarg a l’exterior de la Biblioteca d’en Massagran. Aquesta festa de la lectura i l’escriptura promou que els nens i nenes escriguin un conte que, posteriorment, un equip de professionals il·lustra i aquestes històries passen a formar part del Llibre Gegant de l’equipament.

Com en cada edició es compta amb la implicació dels centres escolars de Salt i es preveu recollir al voltant de 200 contes. Tots els participants reben un record en el moment que cedeixin la seva història.

Enguany la Festa comptarà amb la participació de 21 il·lustradors i durant la jornada que s’allargarà de les 10 a les 14 hores també es preveu una batucada de la Banda del Rec, a les dotze del migdia, amb els Gegants de la Farga.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Salt, Núria Heras, destaca que la diada d’aquest dissabte «és la culminació de tot un procés que han dut a terme els nens i nenes a l’hora d’escriure els contes i que s’inicia uns mesos abans quan des de la biblioteca s’organitzen les sessions per ajudar als menuts a comptar amb els elements necessaris per poder afrontar l’aventura d’escriure una història. Amb l’aportació dels il·lustradors s’acaben donant vida a les creacions que, finalment, acaben formant part del Llibre Gegant».

La jornada està previst que comenci a les 10 del matí i es demana a tots els nens i nenes que hagin escrit o vulguin escriure un conte s’adrecin a la festa abans de les dotze del migdia per poder agafar el torn per tal que es pugui il·lustrar la seva història.

La Festa compta amb la col·laboració del departament de Biblioteques de la Diputació de Girona.