ERC de Girona ha agraït "la dedicació" de l'alcaldessa Marta Madrenas, després que hagi fet públic que no optarà a la reelecció, i assegura que "és innegable" que el 2023 "començarà una nova etapa per modernitzar la ciutat i connectar amb la nova Girona que està venint".

El vicealcalde i cap de llista dels republicans, Quim Ayats, subratlla que els comicis de l'any vinent suposaran "una oportunitat per avançar cap a una Girona de futur, que brilli més, més dinàmica i amb més impuls". "La millor ciutat on viure i treballar", afirma Ayats. Els republicans, que tenen quatre regidors al consistori, van tancar un pacte de govern amb JxCat el setembre del 2020.

ERC agraeix a Marta Madrenas "estar al capdavant de Girona durant moments molt complicats", en referència, entre d'altres, a haver hagut de gestionar les conseqüències de la covid-19. Els republicans, que el setembre del 2020 van tancar un pacte de govern amb JxCat, també afirmen que respecten "els processos interns dels partits per escollir" qui encapçali llistes, un cop l'actual alcaldessa ha fet saber que no es presentaria a les primàries de la seva formació