Guanyem Girona assegura que la decisió de l'alcaldessa Marta Madrenas de no optar a la reelecció certifica "la necessitat d'obrir un nou cicle" a la ciutat. El cap de l'oposició Lluc Salellas, afirma que "el model de govern de JxCat i ERC està àmpliament qüestionat" i que "un canvi de nom no implicarà un canvi de projecte". Per a Guanyem, que Marta Madrenas no torni a optar a l'alcaldia demostra que la ciutat "viu un final d'etapa" que "posa fi" a un projecte i a un govern "que s'ha mostrat incapaç i estancat" durant aquests darrers anys". I aquí, el partit municipalista s'erigeix com "el relleu polític" que "necessita" Girona, per impulsar "la renovació i un lideratge 100% centrat en la ciutat".

El portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, agraeix "els anys de dedicació" de Madrenas al capdavant de l'Ajuntament, i en destaca el seu "compromís per la República Catalana". Però tot i això, el cap de l'oposició també subratlla que la seva decisió de no optar a un nou mandat "certifica la necessitat d'obrir un nou cicle a Girona".

"A la ciutat li cal un nou projecte que il·lusioni, que permeti fer el pas endavant que fa anys que la ciutadania reclama", subratlla el cap de l'oposició. "Necessitem renovació i un lideratge 100% centrat en Girona; necessitem afrontar amb determinació i noves idees els reptes que s'han anat acumulant al llarg dels anys", afegeix Lluc Salellas.