Els Mossos d'Esquadra han detingut a Girona quatre homes en dos dies per robar a l’interior de vehicles estacionats en aparcaments de restaurants.

La policia acusa un home per tres robatoris a Quart i tres persones més per un furt a Canet d’Adri. Tots els casos es van produir al migdia i els lladres van sostreure ordinadors portàtils i aparells electrònics.

Fa un parell de mesos, els Mossos -com va avançar Diari de Girona- va alertar d'aquest tipus de fets i que estan anant en augment al Gironès i la Selva.

Els arrestats pel cas de Canet d'Adri són dos homes, de 39 i 42 anys, i un menor d’edat, com a presumptes autors d’un furt a interior de vehicle i un furt d’ús de vehicle. A dos d’ells també se l’acusa d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat. Mentre que l'arrestats pels robatoris a Quart és un home de 37 anys, per tres robatoris amb força a l’interior de vehicle i un delicte contra la seguretat viària.

 Les detencions s’emmarquen, segons informa el cos policial, en el dispositiu preventiu per evitar robatoris a l’interior de vehicles estacionats en pàrquings de restaurants de municipis del Gironès.  

Detencions a Canet

A primera hora de la tarda del 18 de maig, es va produir un furt a l’interior d’un vehicle estacionat a la població de Canet d’Adri. Els lladres també van aprofitar per robar el cotxe que va ser recuperat poc després, pels Mossos, en una població veïna.

Arran dels fets, van muntar dispositiu policial que va permetre localitzar els lladres a la ciutat de Girona. Aquests, en detectar la presència policial, van abandonar el vehicle i van fugir corrent.

Tot i això, els agents van aconseguir detenir dos d’ells, un home i un menor d'edat. Durant la detenció van agredir als agents i per aquest motiu també se’ls acusa d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat. El tercer individu inicialment va poder fugir però el van detenir l’endemà a Girona.

A l’interior del vehicle dels lladres es va localitzar un ordinador portàtil que acabaven de sostreure a Canet d’Adri. Els agents també van intervenir una torre de música, un moneder amb monedes i roba.

Conductor temerari dels robatoris a Quart

El cas de Quart va ser al cap de dos dies, cap al migdia, es va alertar la policia de tres robatoris a l’interior de vehicles estacionats en el pàrquing d’un restaurant. En tots els casos, els lladres van trencar un vidre i van sostreure aparells electrònics, ordinadors portàtils i objectes personals.

Arran aquest fet van muntar un dispositiu que va permetre localitzar el lladre, al voltant de les quatre de la tarda, quan circulava en un vehicle per la carretera de Sant Gregori.

El lladre va fer cas omís a les indicacions de la policia per tal d’aturar-se i va fugir de manera temerària a gran velocitat. Finalment, se’l va aconseguir detenir abans d’entrar a l’AP 7.

En aquesta actuació, els Mossos van recuperar material sostret diversos portàtils, carregador de mòbil, accessoris d’ordinadors, carregadors dels portàtils i motxilles entre altres objectes personals.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents per fets similars, van passar els dies 20 i 21 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. El menor d’edat va quedar en llibertat després de declarar a comissaria i compareixerà davant de la Fiscalia de Menors de Girona quan sigui requerit.