Diari de Girona

Diari de Girona

L'arquitecta Assumpció Puig es presenta a les primàries per ser cap de llista de JuntsxCat a Girona

Ho anuncia l'endemà de la renúncia a participar-hi de Marta Madrenas

Vídeo: L'arquitecta Assumpció Puig es presenta a les primàries de JuntsxCat a Girona

Vídeo: L'arquitecta Assumpció Puig es presenta a les primàries de JuntsxCat a Girona

Para ver este vídeo regístrate en Diari de Girona o inicia sesión si ya estás registrado.

Vídeo: L'arquitecta Assumpció Puig es presenta a les primàries de JuntsxCat a Girona Tapi Carreras

L'arquitecta Assumpció Puig ha anunciat avui, amb un vídeo i una carta als militants, que es presentarà a les primàries per liderar la candidatura de Junts a les eleccions municipals a la ciutat de Girona l'any vinent, una intenció que havia avançat Diari de Girona.

El pas endavant el fa després que ahir l'actual alcaldessa, Marta Madrenas, anunciés que no es presentaria a aquestes primàries que la formació va obrir dilluns.

Puig és degana del col·legi d'arquitectes de Catalunya fins al 15 de juny quan oficialment cedirà el càrrec a Guim Costa Calsamiglia. Assumpció Puig va ser pregonera de les Fires deSant Narcís l’any 2019, en una elecció que pertany exclusivament a l’alcaldia de la ciutat. La tria no era a la babalà. Madrenas havia buscat una persona amb unes característiques concretes: una persona que representés l’empoderament de la dona en l’àmbit tecnològic perquè posés en valor el lideratge femení. Aquells dies hi havia hagut la sentència que condemnava els líders independentistes i el clima a la plaça del Vi estava molt tens. Puig va fer una crida a «portar el conflicte al terreny de la política, amb el diàleg com a principal valor irrenunciable».

El vídeo escampat avui, en un dia plujós però gravat en un dia de sol, evidencia que Assumpció Puig feia diversos dies que sabia, probablement de primera mà, que Marta Madrenas no es presentaria. De la decisió de l'alcaldessa només en tenien coneixement ben poques persones fins a pràcticament ahir mateix.

En la carta i el vídeo adreçat als militants, Puig hi explica que va néixer al carrer Argenteria, al Barri Vell de Girona, on els seus pares tenien la confiteria Puig. "Com a arquitecte, durant trenta-vuit anys he exercit la meva professió a la ciutat, participant en la transformació de Girona en les últimes dècades, he viscut de primera mà els canvis i conec la realitat de la ciutat", explica la candidata.

"Girona ha de ser el motor de transformació de la seva àrea urbana, de les comarques veïnes i per descomptat de Catalunya"

decoration

Respecte al seu projecte, comenta que  vol "treballar al servei de les persones, en la millora del dia a dia en els barris i pel futur de la ciutat" i assegura que "Girona ha de ser el motor de transformació de la seva àrea urbana, de les comarques veïnes i per descomptat de Catalunya"

Entre les seves prioritats fixa "treballar per una Girona sostenible socialment", una aposta per solucionar "la manca d’habitatge assequible per totes les escales socials i generacionals" així com "les polítiques enfront la violència de gènere, la seguretat i la promoció econòmica".

"Puigdemont i Madrenas m'han donat el seu suport per fer aquest pas tan important"

Puig assegura que ha parlat "amb el President Puigdemont i l’alcaldessa Marta Madrenas  sobre la ciutat i com Girona pot esdevenir motor del canvi que li cal al País". "Tots dos m’han encoratjat -i m’han donat tot el seu suport-per a fer aquest pas tan important", afegeix en la carta adreçada als militants.

El procés per presentar candidatures va començar dilluns i es tanca dijous a les quatre de la tarda. Hores d’ara, només una persona, Assumpció Puig, ha fet pública la seva intenció de ser a les primàries. El temps corre i no es descarta que pugui aparèixer una altra persona o corrent que consideri que Puig no és l’adequada. L’aval però, que diu que té de Puigdemont i de Madrenas, dificulta aquesta opció.  

Compartir l'article

stats