Ha mort el perruquer Joan Grabulosa, conegut com a John Mary, que és el nom de la cadena de perruqueries que va fundar a la ciutat de Girona i que va marcar una època.

«No, jo no em dic Joan Maria: la meva dona es diu Maria», explicava fa uns anys Joan Grabulosa a aquest diari, referint-se al nom de les seves perruqueries. En principi, el perruquer volia batejar el seu local amb el nom en català, «però en aquella època no es podia, no deixaven, i per nò posar-ho en castellà, vam optar per l'anglès: John Mary». El perruquer afegeia que, en llençar-se al món de la perruqueria i obrir la primera, «vam trencar motlles, perquè a Girona només hi havia la clàssica barberia de senyor». En aquell temps, recordava, «fer una permanent o una manicura a un home era impensable». L'any 1971 van obrir la primera perruqueria a la plaça Catalunya, i va arribar a tenir una cadena de cinc establiments entre Girona i Platja d'Aro.

Paco Baso, amic de Grabulosa, recorda la seva figura:

Un record per un gran amic

Hi ha dies tristos i dies molt tristos. Avui ha estat un d’aquests dies molt tristos, quan sona el telèfon i veus que és en Xavier Grabulosa, fill del meu amic Joan. Jo sempre li deia el meu perruquer, el de tota la vida. És increïble com et pot canviar la vida en uns segons. 

Fa dues setmanes sopàvem junts, amb la seva dona la Marisa, menjant uns pernilets, escoltant els «Bad Montroe» i parlant de temes de futur. Ell es volia fer pagès, ja tenia un hort i es volia jubilar del tot i gaudir molt més de la vida. Sempre que parlava amb ell no podíem deixar de recordar un dels seus fills, en Gerard. Parlàvem de fer dinars, xerrades... i tot això es va perdre amb un moment. Sort que en Joan (en John Mary Perruquer) sempre estarà al meu cor i al meu costat perquè la bona gent no mor mai.

Xavier, Marisa, un petó i segur que en Joan estarà amb en Gerard, pentinant la bona gent allà al cel.