El parc de la Devesa de Girona s'ha tornat a omplir de música i famílies en una nova edició del Festivalot, el certamen ideat pels Amics de les Arts, que s'ha convertit en un referent per a nens i nenes a les comarques de Girona. Un Festivalot que combina els concerts gratuïts amb els de pagament. Manel i Damaris Gelabert han estat els encarregats de tancar el espectacles a l'Auditori que ha registrat molt bones ocupacions tant en els concerts d'aquest diumenge com en els d'El Pot Petit i The Tyets de dissabte. Des de l'organització destaquen la "bona resposta de la gent" que ha omplert el parc de la Devesa i celebren que s'hagi recuperat del tot la normalitat, després que la pandèmia obligués a imposar restriccions.

La 8a edició del Festivalot ha recuperat l'aspecte de fa tres anys. El parc de la Devesa s'ha tornat a omplir de nens i nenes amb els seus pares, sense mascareta ni distància de seguretat. Després que la pandèmia obligués a suspendre l'edició del 2020 i aplicar restriccions a la del 2021, aquest any el Festivalot ha tornat "a ple rendiment" i amb una "molt bona resposta del públic". "Estem molt contents del cartell que hem aconseguit aquesta edició i que la gent respongui d'aquesta manera omplint la Devesa", ha remarcat Dani Alegret, membre d'Els Amics de les Arts i coorganitzador del Festivalot.

I és que entre dissabte i diumenge el públic ha pogut gaudir de fins a 21 espectacles en els dos escenaris de la Devesa –on es feien els concerts gratuïts- i els quatre espectacles que s'han fet a l'Auditori de Girona i que han estat de pagament. Dissabte va ser El Pot Petit qui va inaugurar el Festivalot a l'Auditori on també hi va actuar The Tyets, Búhos i la Geriona Infantil.

Aquest diumenge ha estat Manel qui ha ofert una doble sessió i Dàmaris Gelabert. Entremig un reguitzell de concerts i actes gratuïts com Ginestà, Marcel i Júlia o el bisbalencs Montgrons, que són el darrer grup en pujar a l'escenari de la Devesa.

Implicació amb els més joves

Una de les particularitats d'aquesta edició és la participació d'escoles de música que poden presentar el que han assajat durant tot l'any, a més de Geriona Infantil o la Black Music Big Band formada per nenes i nens.

"El missatge que volem traslladar és precisament, que cadascú que vulgui pot tocar al Festivalot. Que aquests petits de quatre o cinc anys que pensen en poder-ho fer, doncs tinguin aquesta oportunitat en el futur. Això és el que volem", remarca Joan Enric Barceló.

"Ens morim de ganes"

Els tres components dels Amics de les Arts, organitzadors del Festivalot, reconeixen que es "moren de ganes" de tocar, però aquesta edició només fan un concert –a Pedralbes- i han optat per no actuar en el festival que ells mateixos preparen. "Si fos per nosaltres tocaríem cada any", assenyala Barceló.

Amb tot, el membre del grup Ferran Piqué assenyala que ja estan treballant en l'edició de l'any vinent "amb tota la il·lusió". "Trucarem a aquells artistes que no han pogut venir aquesta vegada i anem fent ja el cartell amb la idea de millorar cada dia", ha reblat.