Diari de Girona

Diari de Girona

Girona desencalla l’enderroc dels edificis del carrer Universitat de Montpeller

Els serveis socials municipals convencen que ha de marxar a l'home que havia ocupat un garatge dels baixos

11

Comença l'enderroc dels edificis del carrer Universitat de Montpeller de Girona Aniol Resclosa

L'esperat enderroc dels edificis en desús del carrer Universitat de Montpeller va començar aquest dimarts a primera hora del matí. Just després que els serveis socials de l'Ajuntament de Girona hagin aconseguit convèncer que havia de marxar a un dels antics propietaris, que havia ocupat un garatge dels baixos on vivia des de feia mesos. Un cop fora l'home, que està en seguiment dels professionals dels serveis socials des de fa anys, l'Ajuntament va fer enderrocar immediatament les parts dels edificis susceptibles que algú provés de tornar a ocupar. L'esmentat garatge i un altre local a l'extrem contrari. Ara l'empresa, que en el seu moment havia guanyat el concurs per encarregar-se de l'enderrocament, tirarà a terra la resta d'edificis que estan abandonats i tapiats des de fa anys. D'aquesta manera quedarà definitivament lliure l'espai per construir un pas que connecti el carrer Universitat de Montpeller amb el carrer de Pau Vila i Dinarès, just davant del parc del Migdia. Aquest nou pas, de fet, serà l'allargament de l'actual carrer Riu Ser. «Ha sigut un procés llarg, però finalment els resultats valdran la pena, com avui ja explicaven molts veïns i veïnes que passejaven per la zona. L'allargament del carrer Riu Ser permetrà millorar molt la mobilitat a peu en tot aquest sector», detallava a través de xarxes la mateixa alcaldessa, Marta Madrenas, que es va passar pel lloc de l'enderroc just quan començaven les obres.

El passat mes de desembre, l'enderroc dels edificis es va haver de suspendre perquè, quan anava a executar-se, l'empresa es va trobar que un dels antics propietaris havia accedit a un garatge dels baixos i s'hi havia instal·lat a viure. Ara, després de mesos de converses entre l'home i els serveis socials municipals, finalment l'home ha accedit a marxar i aquest dimarts al matí un camió de mudances es va emportar totes les seves pertinences. Des dels serveis socials de l'Ajuntament de Girona se li havia ofert feia temps un pis de lloguer social, però l'home també tenia la possibilitat d'anar a un habitatge d'un familiar seu.

En el projecte d'enderroc també s'inclou el condicionament del solar, que l'empresa haurà d'urbanitzar de forma provisional.La revisió del Pla General de l’any 2002 ja preveia que hi hagués un vial per a vianants en aquesta zona per allargar el carrer Riu Ser i i accedir més directament al parc del Migdia. Feia anys que veïns de la zona que demanaven que s'executés el que hi ha aprovat al Pla General i s'espongés aquest espai per la millora que suposava en la mobilitat al barri.

A banda del vial que connecta amb el Parc del Migdia, segons el Pla General, quedarà pendent la construcció de dos blocs d'habitatges protegits i també, finalment, la creació d'un aparcament soterrat.

Compartir l'article

stats