El Museu d’Història de Girona i el Departament de Cultura han posat a disposició de la ciutadania una nova audioguia per fer més accessible la visita i que està disponible en català, castellà, anglès i francès i aviat en llengua de signes.

L’audioguia, de 37 minuts i 15 pistes d’àudio, acompanya els visitant en un recorregut en què es desgranen diversos aspectes de la història de Girona i de la gent que l’ha anat construït al llarg del temps. «La cultura ha de ser accessible i de qualitat, que arribi a tots els col·lectius i a tota la ciutat», ha explicat el vicealcalde de Cultura, Quim Ayats.

El contingut es construeix partir de relats bastits entorn d’alguns dels objectes més emblemàtics de les col·leccions: des d’un mosaic que trasllada a la Girona romana fundacional fins als dibuixos de nens i nenes de l’escola Karl Marx, que els apropa a les angúnies patides per la població en els bombardejos de la guerra civil, passant per la vida a l’esplèndida ciutat medieval o la magnífica producció artística i cultural de la Girona del noucentisme.