El ple va aprovar desestimar, després d’un intens debat, portar gran part de la matèria orgànica que recull a l’abocador de Pedret i Marzà. El regidor de Neteja, Eduard Berloso, va explicar que la quantitat està pactada amb l’Agència Catalana de Residus i que, l’organisme els ha autoritzat a seguir traslladant part de fracció orgànica a Solius, tot i que caldria aprovar-ho en un nou ple, abans d’acabar aquest mes o la primera quinzena del mes vinent. Tota l’oposició es va abstenir. En ser un acord que requeria d'una majoria absoluta, per ara, els residus no ers portaran a Pedret i Marzà. Una alternativa seria dur-los a la Garrotxa, però també caldria un acord de ple i el cost econòmic és major.

Laia Pèlach (Guanyem) va apuntar que votaven «un mentrestant» sense treballar alternatives. Sílvia Paneque (PSC), va recordar que Solius no respecta el medi ambient. Míriam Pujola (Cs) va parlar de «mala gestió» del govern local, en aquest cas.

El ple sí que va aprovar els pagaments pendents a l’empresa que està fent les emissions de la ràdio municipal entre la finalització del contracte i l’adjudicació del nou servei, amb crítiques de l’oposició de «mala gestió». També, la prorroga de l’adhesió al sistema de compra d’electricitat centralitzat des de l’Associació Catalana de Municipis. Guanyem i ciutadans i van votar en contra. Guanyem va lamentar que es faci el joc a l’oligopoli energètic.