L’Ajuntament de Sarrià de Ter ha inaugurat la plaça del Dr. Josep Garriga i March, metge i compositor de sardanes, que està situada davant del CAP. Garriga va ser metge de capçalera, titular de Sarrià de Ter, Medinyà i Sant Julià de Ramis, des del 1940 i fins al 1979. En l’acte inaugural, La Principal de Porqueres va interpretar dues peces del Dr. Garriga, la primera que va escriure, Adoració, i Noces d’or. A l’acte hi van assistir, a més de representants municipals, familiars del compositor.

Garriga (1909-2012) va compondre una quinzena de sardanes, la primera quan només tenia 18 anys. La seva producció sardanística està dedicada sobretot a indrets de Sarrià i/o Sant Julià de Ramis, encara que també té peces dedicades a Gelida, Caldes de Malavella respectivament, el món de la medicina i la família, com ara La meva petita, del 1961, que a més és l’única que té enregistrada.

A finals dels anys 50, Garriga va promoure la Comissió de Festes de Sarrià de Baix, amb altres veïns del poble, per organitzar la Festa Major, que conduiria a la consecució de «la pista esportiva» per la pràctica de handbol i el pavelló del que avui és la Unió Esportiva Sarrià.

Ell va instaurar el 1955 el Concurs de Sardanes de la Festa Major, que cada any es celebrava a la Plaça de l’Església, que amb alguns parèntesis va durar fins el 1993. El 2009, en motiu del centenari del seu naixement, la família va fer donació de les partitures de les seves sardanes a l’Ajuntament de Sarrià de Ter.