L’Ajuntament de Girona ha iniciat la licitació d’un nou contracte per incorporar la tecnologia LED en un total de 2.773 lluminàries de la xarxa d’enllumenat públic exterior de la ciutat. En un termini de set mesos des que es formalitzi el contracte es faran 59 actuacions en diversos barris, prioritzant la substitució dels elements més antics, els que consumeixen més i els que requereixen més manteniment. En concret s’actuarà a l’Eixample, Carme-Vista Alegre, Barri Vell, Montilivi, Palau, Sant Narcís, Mas Xirgu, Pont Major, Pedret, Fontajau, Germans Sàbat, Can Gibert del Pla, Santa Eugènia, La Creueta, Avellaneda i Sant Daniel.

Es tracta d’una de les actuacions més importants que s’ha fet per a la renovació de l’enllumenat, amb un pressupost base de licitació d’1.937.082,15 euros. L’última va ser l’any 2019 quan es van substituir, en una única actuació, gairebé 700 lluminàries, repartides en 11 actuacions.

Es millorarà l’eficiència energètica de la instal·lació, es reduiran les emissions de CO2 i es constituirà un estalvi energètic i econòmic. A més, suposa una millora de l’eficàcia i de les prestacions dels punts de llum. Les llums LED permeten ajustar els nivells lumínics a les necessitats de cada espai i ofereixen una il·luminació més uniforme i focalitzada, fet que dóna sensació d’una millor il·luminació i percepció de major seguretat.

«Ens permetrà fer un salt qualitatiu i quantitatiu molt important per modernitzar una part imprescindible per al bon manteniment de la via pública. Una bona il·luminació millora la seguretat i dóna vida als carrers. El canvi a LED ens permetrà també un augment de l’eficiència econòmica i ambiental, amb un estalvi energètic quant al consum molt considerable», ha destacat el regidor d’Urbanisme i Activitats, Lluís Martí.

La xarxa d’enllumenat públic està formada per 21.790 punts de llum en 273 escomeses.