L'Ajuntament de Girona preveu portar a aprovació del ple l'expedient inicial del canvi de forma de gestió del servei d'aigua durant el ple ordinari que es convocarà el 29 de juliol. Caldrà aprovar-se per majoria absoluta. Així ho ha assenyalat el regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, a preguntes del PSC. La portaveu socialista, Sílvia Paneque, s'havia queixat pel retard en el calendari de tot el procés per a la municipalització de l'aigua, anunciat, en primer terme, per finals de l'any passat. Si no hi ha entrebancs, Terés calcula que la gestió serà 100 % municipal a l’octubre. Es farà creant una nova empresa. Es descarta així que ho assumeixi Trargisa, que gestiona la depuradora i la incineradora.

Tot plegat s'ha comentat mentre es debatia, durant el ple d'aquest dilluns, diferents tràmits vinculats a la tramitació del reglament del servei d'abastament domiciliari d'aigua potable, el reglament del servei de sanejament, l'Ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei d'abastament domiciliari d'aigua potable i al reglament del servei d'abastament domiciliari d'aigua potable. Eren els darrers tràmit abans de portar al ple d’expedient de canvi de gestió.

Tots els grups hi han votat a favor dels punts, excepte Guanyem que s'ha abstingut en la majoria de punts. La regidora de la formació Laia Pèlach, ha apuntat que el seu grup s'ha sentit "menystingut" cada cop que feia aportacions i ha indicat que la poca periodicitat en les reunions en la taula de l'aigua no ha ajudat. També ha deixat palès que les entitats del territori consideren que el procés ha estat "opac".

 A finals del 2017, després que el jutjat n’apartés el soci privat per suposades irregularitats, els tres ajuntaments van assumir la gestió de l’empresa mixta d’aigües. I a l’octubre del 2020, els consistoris van rescindir el contracte a la societat. Salt i Sarrià també hauran d’aprovar el canvi de gestió.

Trentram, Torres Monsó i Mercat del Lleó

D'altra banda, el ple ha aprovat per unanimitat una moció en suport del TrenTram Olot- Banyoles- Girona de CC.OO i una del PSC per dedicar un carrer o espai urbà a l’artista Francesc Torres Monsó i organitzi la commemoració del centenari del seu naixement. Finament, s'ha aprovat una moció de Guanyem, amb el suport de Ciutadans i l’abstenció de la resta de regidors, per abordar una reforma del Mercat del Lleó.