La Universitat de Girona es manté en la catorzena posició en el rànquing Conocimento y Desarrollo (CyD) que classifica les universitats públiques i privades espanyoles. L’informe és producte d’un estudi elaborat per la Fundación Conocimiento y Desarrollo en el que han participat 79 de les 88 universitats estatals avaluant 28 àmbits de coneixement i més de tres milers de graus diferents i titulacions diferents. Entre els diferents camps de coneixement de l’estudi, la UdG destaca de manera especial en Química on ostenta el primer lloc. També la cinquena posició en Arquitectura i la vuitena en Enginyeria Informàtica.

En aquesta edició del rànquing CyD, a banda de la classificació general, l’estudi també avalua onze àrees d’estudi concretes, de les quals la UdG ha participat en vuit. Els millors resultats van ser en Química (1a de 32 universitats participants), Arquitectura (5a de 30) i Enginyeria Informàtica (8a de 52). La resta són Enginyeria Elèctrica (10a de 41), Enginyeria Industrial (11a de 31), Biologia (18a de 38), Enginyeria Mecànica (24a de 37) i Enginyeria Química (28a de 32).

Pel que fa als indicadors generals del rànquing, la Fundación Conocimiento y Desarrollo els divideix en cinc apartats: Ensenyament i aprenentatge, Recerca Transferència de coneixement, Orientació internacional i Contribució al desenvolupament regional. Segons l’informe, la Universitat de Girona és la cinquena universitat estatal en dimensió de  Recerca, millorant set posicions respecte a l’edició anterior. La UdG també destaca en la dimensió d’Orientació internacional amb la catorzena posició.

Finalment, pel que fa a la comparació amb la resta d’universitats catalanes, la UdG també repeteix posició en l’avaluació global: vuitena de tretze. Aquí, la Universitat de Girona destaca amb segona posició en la dimensió de Recerca i la setena en Ensenyament i aprenentatge, millorant tres posicions en les dues respecte a l’edició anterior. També apareix en la setena posició en transferència de coneixement i la vuitena en Orientació internacional.