Diari de Girona

Diari de Girona

Cotxes multimultats a les zones blaves

Sancions a un cotxe estacionat a la plaça Poeta Marquina. | QUIM BONAVENTURA

Diversos cotxes aparcats a la zona blava o verda dels carrers de Girona acumulen multes i multes perquè no tenen el tiquet posat o va caducar. Dos criden l’atenció i tots dos són de matrícula francesa. Un està en un lateral de la plaça Poeta Marquina al costat d’un dispensador de tiquets de zona blava. L’altra a la zona verda d’aparcament de la plaça Miquel de Palol i mig engolit per fulles i excrements d’ocell. Alguns veïns s’han queixat de la presència dels vehicles i de la passivitat municipal. Els controladors de les zones blaves i verdes poden posar una multa al matí i una segona multa a la tarda. I així cada dia. Si volen.

Multes a un vehicle aparcat a la plaça Miquel de Palol. | TAPI CARRERAS

Però retirar un vehicle aparcat sense pertorbar el trànsit no és tan senzill. Hi ha tot un procés treure’l. El controlador ha d’advertir que un vehicle acumula multes i no es mou. La policia municipal controla el vehicle i l’acaba declarant com a abandonat després de posar advertències al vehicle. Finalment, pot actuar la grua. Si el propietari el vol recuperar, haurà de pagar la grua, els dies d’estada al dipòsit i totes les multes.

Una via alternativa per poder retirar el vehicle seria que es fes una repintada de les marques viàries de l’asfalt o una poda intensiva dels arbres. Uns dies abans s’adverteix que està prohibit aparcar un dia concret per poder fer les tasques de pintura o fer la poda. I el dia concret, la grua pot intervenir enduent-se aquell vehicle juntament amb altres que també puguin estar aparcats.

Compartir l'article

stats