Els usuaris cada vegada consumeixen més dades mòbils i cada any l’increment més gran es registra durant l'estiu i a zones turístiques on augmenta la població, especialment a la costa. Durant l'actual període de vacances, part del turisme nacional continua allotjant-se en les seves segones residències i el turisme provinent de l'estranger continua remuntant.

Per fer front a aquesta demanda, Movistar ha ampliat la capacitat de les seves centrals i ha millorat la cobertura de la seva xarxa mòbil. Així, la companyia ha reforçat la xarxa mòbil a 300 localitzacions: 74 se situen a Barcelona, 112 a Girona i 96 a Tarragona. Aquestes actuacions han inclòs a més el desplegament de 15 noves instal·lacions per a donar servei a zones turístiques de gran aglomeració com Canet de Mar i Vilassar de Dalt (Barcelona); Calonge, Figueres, Peralada, Santa Llogaia d’Àlguema i Vilobí d’Onyar (Girona); i Constantí, Mont-roig del Camp, Reus, Tivissa, Torredembarra i El Vendrell (Tarragona). Les accions de millora que s’han portat a terme sobre emplaçaments tant nous com existents són de caràcter permanent, per tant, es quedaran instal·lats una vegada finalitzi el període estiuenc.

Les operadores reforcem cada estiu les xarxes mòbils perquè puguin fer front amb normalitat als increments de trànsit demandats per un gran nombre de persones que utilitzen el servei en els seus llocs de vacances

César Sánchez - Gerent d'Administracions Públiques de Telefónica a Catalunya

Movistar porta treballant des de finals de l'any passat per a reforçar la capacitat de les estacions de telefonia a Catalunya per a proporcionar una cobertura de màximes garanties durant el període estival. Així mateix, s'ha aplicat una parametrització especial en tots els emplaçaments relacionats amb les majors acumulacions de turistes. Aquestes actuacions permeten ampliar la capacitat de gestió del trànsit de trucades i dades. L'objectiu d'aquest pla de reforç de les infraestructures és optimitzar la cobertura mòbil i millorar significativament la qualitat del servei, permetent la connexió de més usuaris. La companyia actualitza de manera contínua els seus plans de treball en el territori per a millorar les connexions d'alta velocitat des dels dispositius mòbils, pel fet que pràcticament el 100% dels usuaris d'Internet es connecten de manera habitual des del telèfon.