Una setmana després que el Ple de Girona aprovés l'inici del procés de municipalització de l'aigua, Salt ha seguit avui el mateix camí. En un Ple extraordinari, Salt ha aprovat la seva participació a"Cicles de l'Aiguat del Ter", la nova empresa pública que s'encarregarà de la gestió del

servei d'abastament, distribució i sanejament de l'aigua a Girona, Salt i Sarrià de Ter. En el Ple de Salt, la creació de la nova empresa ha comptat amb els vots favorables de l'equip de govern, format per ERC i Junts, i del PSC. Vox i IPS-Cup s'han abstingut.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha explicat que la municipalització permetrà "millorar la qualitat del servei, potenciar la progressivitat del preu segons el consum i aplicar noves mesures de tarifació social per a les famílies vulnerables".

Durant el Ple s'ha recordat que "Cicles de l'Aigua del Ter" té previst fer una inversió de gairebé 900.000 euros anuals en "manteniment i renovació de canonades obsoletes" mentre que, fins ara, amb la gestió publico - privada, aquesta inversió era de poc més de 70.000 euros per any.

La regidora cupaire, Marta Guillaumes, ha argumentat la seva abstenció perquè "de la mateixa que van fer els companys de Guanyem a Girona i passarà a Sarrià que permet continuar amb el canvi de model de gestió de l'aigua en el qual volem fer les nostres aportacions". Guillaumes ha recordat que el procés va començar amb una denúncia de la CUP de Girona sobre la gestió de l'antiga empresa mixta.