Els Bombers han donat per extingit l'incendi forestal de les Gavarres, que ha calcinat una superfície de 2 hectàrees. Des d'aquest dissabte al vespre, quan van donar el foc per estabilitzat, els Bombers van mantenir vuit dotacions a lloc repassant el perímetre i assegurant que no quedessin punts calents o troncs somorts que poguessin provocar una represa. L'incendi, provocat per un llamp, es va declarar divendres a la tarda. Sobretot, les hores de més tensió es van viure aquella nit, quan una represa va obligar a augmentar les dotacions de Bombers que hi havia a lloc. Les flames van obligar a tallar una carretera local i confinar els veïns de Bevià, un nucli de Madremanya (Gironès), per la proximitat del fum.

El foc a les Gavarres es va declarar divendres poc després de dos quarts de sis de la tarda, quan a la zona hi va haver una tempesta que no va portar aigua. Un llamp va caure a la zona del Puig d'en Batet, entre Sant Miquel i Els Àngels, i va agafar massa forestal.

Els Bombers van desplaçar 24 dotacions, cinc de les quals aèries, per frenar el foc. Per precaució, es va desallotjar una parella que viu en una masia propera (que van marxar amb el seu vehicle). Durant la tarda, els mitjans aeris van fer diferents descàrregues fins al capvespre, quan van retirar-se.

Aleshores ja no hi havia flama. El foc havia afectat 0,3 hectàrees, segons les estimacions dels Agents Rurals, però havia creat focus secundaris i punts calents. Els Bombers van mantenir catorze dotacions terrestres remullant la zona cremada.

Fora de perímetre

Cap a les deu de la nit, però, van tornar a saltar les alarmes. Una revifada fora de perímetre va tornar a encendre el bosc. La represa es va situar 300 metres més endavant del cap de l'incendi i feia pujar el foc per la carena. Els Bombers van elevar les dotacions fins a vint i van demanar el confinament dels veïns de Bevià, a Madremanya, per la proximitat del fum.

Per atacar part d'aquesta represa, van fer servir una pista forestal de tallafocs. Poc després de la mitjanit, els Bombers informaven que no es preveien elevar les dotacions que treballaven sobre terreny. L'incendi havia llançat diversos focus secundaris, atiats pels vents erràtics de la tempesta. Les petites represes ja estaven encerclades.

En plena matinada, els Bombers van donar el foc per estabilitzat. Aquesta represa va afectar una superfície d'1,5 hectàrees. Durant tot ahir, els Bombers van estar repassant el perímetre i desbrossant la zona cremada per assegurar que no hi quedessin troncs somorts que poguessin tornar a generar una represa. Ahir a la tarda, el foc es va donar per controlat.

Els Bombers van reduir a vuit les dotacions sobre terreny i, des d'aleshores, s'han assegurat que no sortís cap fumarola a la zona calcinada. Han estat remullant tant el perímetre com l'interior de tota la zona cremada i avui, a un quart de cinc de la tarda, han donat el foc per extingit. Les flames van afectar 2 hectàrees del massís. Els Bombers ja estan desmuntant les línies d'aigua i recollint tot el material.