L’escultura «Imploració» de Fidel Aguilar, al Carrer de la Cort Reial del Barri Vell de Girona ha patit una bretolada. L’acció ha consistit en pintar-li els pits, la vulva i la cara amb un esprai de color cridaner. L’obra està en aquest punt des de 1994 i es tracta d’una còpia en bronze, promoguda per l’Ajuntament. L’original es conserva al Museu d’Història de la Ciutat.

Es tracta d’una figura femenina, amb el cap lleugerament inclinat i el tors nu. «El seu rostre, envoltat per una trena que li cau pel coll, es presenta amb els ulls clucs i de perfil. Desprèn una gran bellesa i alhora tristesa, serenitat i certa melangia. El cos és de volums contundents i de formes arrodonides, amb les mans obertes en forma d’ofrena. A l’altura dels malucs, cau una túnica ondulant», tal com s’explica a la pàgina web Art al Carrer, de l’Ajuntament.

Robada el 1997

No és el primer cop que la figura és objectiu del vandalisme. L’escultura havia estat robada la nit del 27 al 28 de novembre del 1997 tot i que pesa més de cent quilos. Pocs dies després va aparèixer abandonada en un descampat de Montilivi. 

Es netejarà aquesta setmana

L’acte incívic no ha passat desapercebut i, per exemple, l’editor Àngel Madrià, ha denunciat l’acció i ha demanat a l’Ajuntament que arrangi l’obra. Des de l’Ajuntament gironí, fonts municipals han assenyalat que tenen coneixement de la bretolada i que està previst que aquesta mateixa setmana es pugui netejar la figura.