L'Ajuntament de Celrà posarà en funcionament, a principis de setembre, el nou sistema de càmeres de videovigilància que ha instal·lat per «reforçar la seguretat al municipi». Estan als dos extrems de la carretera de Palamós.

El servei permet detectar, amb un sistema de reconeixement de matrícules, aquells vehicles que hagin estat sostrets o usast per cometre un delicte.

El sistema de càmeres només supervisa el pas de vehicles, fet que garanteix el compliment de la legalitat en matèria de videovigilància i protecció de dades. De la mateixa manera, només pot ser utilitzat com a eina de prevenció i seguretat. El seguiment de vehicles, mitjançant la lectura de matrícules, permet a la policia el control del pas d'automòbils que entren o surten del municipi.

L'actuació a temps real permet el control individualitzat i genera avisos immediats davant la presència de vehicles amb interès policial. Si la policia rep l'avís que un vehicle que ha participat en un fet delictiu pot dirigir-se cap a Celrà, el sistema alerta del seu pas quan les càmeres capten la seva matrícula. També es produeix una alerta si es detecta un vehicle que consta com a robat.

Aquest sistema de seguretat ja està implantat a diversos municipis del Gironès, on les dades demostren que els robatoris han disminuït de manera significativa, a causa de l'efecte dissuasiu de la presència de les càmeres.