L’Ajuntament de Girona ha intervingut recentment l’escultura Homenatge a Pau Casals situada al carrer Pau Casal del barri Devesa- Güell amb una actuació que crida l’atenció. Tota l’obra està encerclada amb tanques i des de fa dies està tapada per diversos materials impermeables.

L’escultura, que recorda un violoncel, és un treball de l’escultor Josep Bosch Puy, també conegut com Piculives. Tot i que l’escultura va ser realitzada l’any 1992, no va ser fins el 26 de juliol de 1994 que es va col·locar en aquest indret.

L’actuació municipal es deu a unes esquerdes que hi havien sortit. De fet, es tracta d’una acció programada perquè ja es tenia constància de l’existència d’aquestes esquerdes. Quan es va fer l’acte dels Amics de la UNESCO, el 23 octubre 2021, es va annciar que s’intervindria per arranjar l’escultura.

Fins el 15 de setembre

Actualment, l’obra de Josep Bosch Puy Piculives està en procés de restauració i estarà tapada durant tot un mes perquè no es mulli, perquè els productes que s’hi ha aplicat quedin ben consolidats. En principi hauria d’estar així fins el 15 de setembre.

«Aquestes accions tenen l’objectiu de mantenir i cuidar l’art urbà, que és patrimoni de la nostra ciutat», ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats. El representant municipal esmenta considera «importantíssim fer visibles i donar el merescut reconeixement a l’obra i l’artista que la va crear, contribuïnt, alhora, a apropar la riquesa escultòrica a la ciutadania per tal que la puguin conèixer, valorar-la i tenir-ne cura».

En aquest sentit, recorda que l’Ajuntament de Girona, amb motiu del 50è aniversari del cèlebre discurs de Pau Casals a la seu de les Nacions Unides, va instal·lar una placa identificativa de l’escultura Homenatge a Pau Casals, que ara està en fase de manteniment.

Projecte de senyalització

Amb aquesta acció a la peça artística –que està apadrinada per l’Associació de Veïns i Veïnes de la Devesa-Güell– es va donar el tret de sortida al projecte de senyalització d’algunes de les 156 obres que formen el parc d’escultures als espais públics de la ciutat. Concretament, la iniciativa de l’Ajuntament i de l’Associació Amics de la Unesco, amb la col·laboració de la Diputació, té previst actuar en 69 obres, que se sumaran a les 38 ja apadrinades.