La nova Clínica Girona ha estat seleccionada com a finalista als XIX Premis Catalunya Construcció del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona en la categoria «Innovació a la construcció», en la qual competirà amb dos projectes més. Concretament, són l’aplicació gratuïta per resoldre problemes estructurals amb geometria dinàmica i la reforma i ampliació del Centre Sant Jaume de Badalona.

El jurat de la XIX edició dels Premis Catalunya Construcció ha escollit 20 candidatures com a finalistes que optaran als guardons en les seves cinc categories professionals.

Ideada per Maximià Torruella, Patricio Martínez i Luis Gotor, la Clínica Girona presenta «innovacions en els aspectes tècnics, organitzatius i d’eficiència estructural antivibracions, tots desenvolupats des d’una òptica que ha possibilitat donar una resposta exitosa al repte sol·licitat», detalla el jurat. A més, destaquen que «la infraestructura ha estat dissenyada seguint paràmetres de màxima polivalència, entenent que un edifici hospitalari ha de permetre els canvis de distribució futurs que es generin a causa dels avenços de la medicina, tecnologia i a l’evolució dels processos».