Girona ha celebrat l’inici del curs escolar 2022-2023 amb una jornada oberta a la comunitat educativa i a la ciutadania al voltant de l’equitat educativa com a element clau per a la millora de la qualitat de l’ensenyament. L’activitat central de la jornada era la ponència «L’essència de l’educació més enllà de l’escola», a càrrec del sociòleg, investigador de la universitat de Lisboa i un dels impulsors del programa portuguès Escola a Tempo Inteiro, Pedro Antonio Abrantes.

El contingut de la ponència volia aportar coneixement i reflexió entorn al valor i l’essència de les oportunitats educatives més enllà de l’escola, a partir de l’experiència de Portugal. 

L’acte estava conduït per la periodista Mercè Sibina i comptava amb la col·laboració de persones representants de la comunitat educativa, que han compartit reptes i valoracions al voltant de les oportunitats d’aquest curs que ara comença. Concretament, han intervingut el coordinador del projecte Educació 360 a les comarques gironines, Albert Quintana; la directora del Teatre Municipal de Girona, Elena Carmona; el membre de l’associació Cultura SN Sergi Font; la directora de l’Escola Joan Bruguera Gemma Martí; la directora de l’Institut Jaume Vicens Vives, Rosor Rabassedas, i el president de l'AMPA de l'Institut Narcís Xifra i membre del CEM, Roger Casero, en representació de Mares i Pares d'Alumnes.

 Aquesta trobada era també una crida a tota la comunitat educativa a treballar per fer possible el desenvolupament de polítiques educatives a través dels tres eixos centrals del Pla per a l'Equitat Educativa a Girona, que són: l'accés a l'escolarització, l'acompanyament a la tasca dels centres educatius, i el desplegament d'un marc educatiu fora de l'horari lectiu.

“Desitjo un molt bon curs a tota la comunitat educativa, a qui vull agrair els esforços que fan durant tot l’any per oferir la millor educació possible als nostres joves i infants. Des de l’Ajuntament intentem ser capdavanters també en polítiques que posin en valor la igualtat d’oportunitats i l’ensenyament universal, perquè sabem que aquesta és la manera de garantir el millor per a les generacions del futur”, ha manifestat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

 “Confio que, malgrat els reptes pendents, valorem allò que avança i millora, i seguim treballant conjuntament per aquest demà. Com sempre, al vostre servei”, ha assegurat el regidor d'Educació i Infància de l’Ajuntament, adreçant-se a la comunitat educativa durant l'acte. “Agraïment etern per l’ajuda i els facilitats que tothom poseu, per la comprensió i el bon fer. Que ens serveixi per assentar les bases d’aquesta nova educació a la ciutat, amb mirada equitativa, per no deixar ningú enrere. Més que mai les sinèrgies i enxarxar les accions entre serveis, entitats i institucions són útils i imprescindibles per adaptar-nos a les exigències i circumstàncies a nivell social, sanitari, educatiu i a la complexitat del món educatiu”, ha conclòs el regidor d'Educació, Àdam Bertran.