Sempre hi ha una primera vegada. I el pròxim cap de setmana, el del 24 i 25 de setembre, La Fal·lera Gironina presentarà el seu primer espectacle propi i original amb tots els elements propis del llenguatge teatral al Teatre Municipal. La mosca d’en Quim explica el procés de creació dels capgrossos elaborats per Joaquim Pla Dalmau l’any 1962. Una tempesta va inundar els carrers de Girona i els capgrossos es van perdre. Llavors, l’ajuntament va encarregar a Pla Dalmau fer aquests personatges.

«No representarem exactament el que va passar, hem fet la nostra història», explicava el director de l’obra, Pere Madrenys en l’acte de presentació a l’Ajuntament de Girona. La Farel·la Girona ja havia fet altres espectacles al llarg de la seva trajectòria, com La Cocollona, el 2007, per inaugurar les Fires de Girona. Ara, però, ha volgut fer un pas més amb aquesta primera representació teatral pròpia i sempre tenint en compte els «elements culturals de la ciutat».

Tant és així que Madrenys afirmava que era un espectacle «molt gironí, a partir de fets que han passat a Girona i on apareixen llocs emblemàtics de la ciutat». El director també deia que l’ «espectacle complex i en el qual hem posat tota la nostra energia i recursos».

De moment, la venda d’entrades per les tres funcions -dia 24 a les 12h i a les 18h i dia 25 a les 12h- va força bé. És per això que aquesta obra, destinada a públic familiar, es pugui «fer en altres moments», sentenciava Madrenys.