Un accident de trànsit a Sarrià de Ter provoca una situació caòtica aquest matí a l'AP-7.

El sinistre viari ha tingut lloc cap a dos quarts de nou, a l'altura del quilòmetre 58 en sentit França.

Es tracta d'un xoc entre tres camions, segons el Servei Català de Trànsit.

Al lloc dels fets s'hi han desplaçat els serveis d'emergència: una patrulla de la Guàrdia Civil, cinc dotacions dels Bombers, diverses unitats dels Mossos de Trànsit i tres ambulàncies del SEM.

Un cotxe patrulla de la Guàrdia Civil de la Jonquera precisament estava circulant per l'autopista quan s'ha produït l'accident de trànsit. Els agents s'ha aturat, han alertat dels fets i també han fet la primera atenció.

10

Accident de trànsit a l'AP-7 a Sarrià de Ter

L'accident s'ha saldat amb dos ferits de poca gravetat. El SEM els ha evacuat amb ambulàncies a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Això d'entrada ha obligat a tallar la via durant prop d'una hora i mitja i ha generat les consegüents retencions a la zona. A tres quarts de deu del matí, ja es podia circular per l'autopista en sentit nord però només hi ha un dels carrils obert al trànsit.

Retirada dels vehicles

Pels volts de les dotze del migdia, s'ha començat la retirada d'algun dels vehicles per part de grues d'alt tonatge de l'empresa Grues Pallí.

Això genera de nou cues quilomètriques perquè l'autopista està tallada a Sarrià tant a l'AP-7 com a l'N-II. A l'AP-7 són vuit els quilòmetres d'aturades des de Fornells fins a Sarrià i de nou, a l'N.II des de Fornells en sentit Figueres.

A un quart de tres de la tarda, encara es mantenia un carril tallat a l'AP-7 a Sarrià de Ter en sentit nord per l'accident i 9 quilòmetres de retencions.

Cues

Les cues però han estat molt llargues durant tot el dia.

Les més intenses en el primer moment han estat en direcció França i han arribat a uns tres quilòmetres. En sentit Barcelona, la via també s'ha tallat de forma momentània i després, s'ha reobert. En aquest tram també hi ha hagut lentitud de circulació i també, cues destacades, d'un quilòmetre.

El trànsit rodat que no podia circular per l'AP-7 s'ha desviat per la sortida Girona Oest, la de Sant Gregori, on també s'han registrat congestions. Aquí les més intenses, de sis quilòmetres, segons informa Trànsit, pels volts de les deu del matí. La resta de vies properes i enllaços també van molt plens i hi ha aturades importants.

També hi ha retencions a la variant de Girona - Nacional II - arran també del desviament de vehicles per aquesta via. Aquí les cues són d'uns quatre quilòmetres.