Les Voltes Educa ja és una realitat. La Fundació Les Voltes va presentar ahir la nova biblioteca que estarà situada al Carrer Mercaders 5, al bell mig del Barri Vell de Girona. L’espai obrirà les seves portes de forma oficial el pròxim dimarts 4 d’octubre a les 7 del vespre.

L’espai pretén acollir cursos educatius, tallers familiars i una escola de lectura, i també un espai de referència de tota la comunitat educativa catalana. Sobretot, estarà especialitzada en literatura infantil i juvenil en català i també en publicacions i títols relacionals amb el món de l’ensenyament i l’educació. D’aquesta manera, la nova llibreria pretén dur a terme diferents activitats de l’escolta de lectura per fomentar l’hàbit de llegir entre la mainada.

A més, Les Voltes Educa també gestiona dues escoles bressol en el marc d’un potent projecte socioeducatiu. Són la d’El Molinet, a Monells, i la Kumbaià, a Palamós. És per això, que durant el present curs escolar s’han preparat un total de 16 cursos de formació dirigits a docents. A part, també es faran cursos de preparació per a opositors d’educació infantil i d’educació primària.

Les Voltes Educa és un espai de trobada i formació que té per objectiu crear una xarxa de coneixença i col·laboració entre educadors, mestres, professors, famílies, infants i joves. A la vegada, també vol promoure i normalitzar l’ús social de la llengua catalana.