Diari de Girona

Diari de Girona

Més de 600 firmes per reclamar més neteja i seguretat al Mercadal

L’Associació de Veïns vol millores al carrer Eiximenis i a la plaça de l’U d’octubre per l’oci nocturn i els «botellons»

Deixalles en un racódel barri del Mercadal DdG

Els veïns del Mercadal van presentar ahir a l’Ajuntament de Girona una recollida de més de 600 signatures per reclamar millores al barri. Els puntals d’aquesta demanda són demanar avenços en la neteja i també en la seguretat. De fet, pel que fa al tema de la neteja, el president de l’Associació de Veïns, Ferran Giron, apuntava que havien donat un «vot de confiança» a l’Ajuntament, ja que a principi de setembre va entrar en vigor el nou contracte de neteja. Ara, «veiem que se’n fa més», afirmava.

De totes maneres, també reclamen una recollida més intensa de la brossa els dies en que obre l’oci nocturn al carrer Eiximenis. «Queden moltes restes», lamentava. Aquest problema s’agreuja els matins que no passa el servei de neteja. En paral·lel a l’oci nocturn, també comenta que es fan «botellons», en llocs com a la Plaça de l’U d’Octubre i que, sovint, «molesten».

Un altre dels temes dels quals es queixen els veïns del Mercadal és de la seguretat, «que queda molt penjada». De fet, afirmen que hi ha hagut alguns «intents de robatori en diferents botigues» a causa de la «poca lluminositat» que té el barri. A això, s’hi ha de sumar la nova normativa que es va implantar a principi d’estiu, que fa apagar les llums dels aparadors dels negocis durant la nit.

Per últim, també reclamen «ajuda» per les persones sense sostre que dormen al seu barri. En concret, parlen d’un que està «força malament» i que dorm a la Plaça de l’U d’Octubre. «A vegades passeja amb calçotets», destaca el president de l’Associació de veïns del Mercadal.

Compartir l'article

stats