Dos policies de Cassà i un ciutadà han salvat la vida a un veí del poble que havia entrat en parada cardíaca. Les maniobres de reanimació d'un veí i l'ús del desfibril·lador van aconseguir recuperar l'home d'edat avançada. Aquest avui ha visitat els agents i els ha agraït l'actuació.

Els fets són del dia 21 de setembre i tot va succeir en un local de restauració de Cassà de la Selva. El veí de Cassà, Jordi Gallardo va veure que l'home que tenia al costat fent un cafè -un altre veí del poble- no respirava

L'home havia entrat en parada cardíaca, no va dubtar a assistir-lo i en veure que no respirava, va intentar fer-li les primeres maniobres de reanimació.

Mentre això succeïa, es va alertar a la Policia Local de Cassà de la Selva i dos agents van assistir l'home d'edat avançada i li van practicar les maniobres de reanimació (RCP) i van utilitzar el desfibril·lador automàtic (DEA). Gràcies a això, van poder recuperar a la víctima i el SEM va traslladar al ferit a l'hospital Josep Trueta de Girona, amb pronòstic greu però ja estable i conscient, segons informa l'ajuntament.

Finalment, en V.F., ja recuperat ha volgut donar les gràcies als dos agents de la policia i a en Jordi Gallardo, també veí de Cassà que el van assistir i li van salvar la vida. Avui ha anat a les dependències policials a retrobar-se amb els agents i agrair la seva ràpida actuació i també ha explicat la seva experiència a la ràdio municipal.

Agraïment de l'ajuntament

El consistori va agrair la feina feta als dos agents en el ple de la setmana passada i el SEM per la seva banda, segons informa en una nota el consistori, també va felicitar els agents per la bona actuació en les maniobres que van permetre salvar la vida d'aquest veí de Cassà.

Després d'aquest salvament, la Policia Local i la Brigada Municipal van realitzar un curset de primers auxilis que ja tenia programat. En el cas de la Policia va ser una activitat formativa com a recordatori i en el cas de la Brigada, era la primera vegada que es feia.

La Policia Local es troba sovint amb situacions en les quals fa primers auxilis, de fet el mateix 21 de setembre també van atendre un altre veí de Cassà que tenia una ferida per una radial.