La Fundació Metalquimia farà el pregó de les Fires de Sant Narcís 2022, que tindrà lloc el divendres 28 d'octubre, a les 20 h, a la plaça del Vi. Des de l'Ajuntament de Girona es vol reconèixer així la implicació de l'entitat amb la vida social, educativa i cultural de la ciutat, amb projectes com la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, la Jove Orquestra de les Comarques Gironines o el joc de la creativació.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha visitat aquest migdia el vicepresident de la fundació, Josep Lagares, a les instal·lacions que té l'entitat al barri de Fontajau. «Pel seu intens compromís com a empresa donant suport a la cultura amb una dosi intensa de responsabilitat social i, sobretot, per fer-ho en favor de la cultura catalana, volem que la Fundació faci el pregó de les Fires d’enguany», ha afirmat l’alcaldessa.

El vicepresident de la fundació, Josep Lagares, ha agraït el reconeixement i l’honor de ser els pregoners de les Fires. «Molt contents per aquest reconeixement a la tasca de la Fundació Metalquimia, perquè es posa en valor el model de col·laboració pública-privada que hem dut a terme amb l’Ajuntament i amb l’Auditori de Girona durant tants anys per fer néixer iniciatives com la Jove Orquestra de les Comarques Gironines o la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. Podeu comptar amb el nostre compromís per continuar impulsant des de Girona la cultura, l’educació i la creativació per fer un món una mica millor», ha subratllat.

La Fundació Metalquimia, creada a Girona a l’empara de l’empresa Metalquimia, SAU, va començar la seva activitat l'any 2015, amb l'objectiu de fomentar, promocionar, incentivar, patrocinar i realitzar accions que impulsin la creativitat i la innovació en els diferents àmbits de la societat (empresarial, social, cultural, científic, tecnològic o educatiu).

El GEiEG i Assumpció Puig

L’any passat, el pregoner va ser el GEiEG que va fer un emocionant acte que suposava l’inici del retorn a la normalitat després de pràcticament dos anys d’aïllaments, pèrdues, precaucions i restriccions. Va ser un pregó participatiu guiat per una flama olímpica. La torxa va sortir de la seu de l’entitat a Sant Ponç creuant el Barri Vell fins a la plaça del Vi, acompanyada per representants de les 24 seccions esportives de l’entitat gironina, i convidant tothom qui es trobava cap al pregó. L’any anterior, el 2020, no hi va haver Fires, en plena pandèmia. El darrer any abans de la pandèmia, el 2019, la persona encarregada d’encetar les festes des del balcó de l’edifici consistorial va ser Assumpció Puig, aleshores presidenta del col·legi d’Arquitectes de Catalunya.