El GEiEG ha tornat a patir un robatori a les instal·lacions de Palau, en una acció molt semblant a la que es va produir al mateix lloc a principis de setembre. Durant la matinada de dilluns a dimarts van entrar a robar al recinte deixant sense llum dues torres de la pista d’atletisme. Això agreuja, encara més, la situació econòmica de l’entitat, que a hores d’ara no ha pogut arreglar tots els desperfectes del robatori de fa un mes i mig.

En aquesta ocasió, s’han emportat el cablejat de potència de dues torres de la pista d’atletisme i del camp de futbol 11, que està en l’última fase d’obres per instal·lar-hi gespa artificial. En concret, són sis cables de coure -tres per cada torre- que sumen un total d’uns 1.200 metres del cable principal, on hi ha més gruix de coure. A part, també van desaparèixer algunes parts dels quadres elèctrics, com és el cas de la reactància.

L'estat amb el qual es van trobar els cables. ANIOL RESCLOSA

«És una reparació molt costosa», afirmava el director general del GEiEG, Cèsar de Tiburcio. No va poder donar una xifra exacta perquè encara s’han de valorar tots els desperfectes i fer el pressupost, però també explica que «estem en estat precari des del primer robatori». De Tiburcio creu que tot va relacionat amb el tema del coure, un material molt preuat i que els lladres aprofiten després per «vendre».

El robatori implicarà que molts esportistes de l’entitat grupista vegin alterats els seus entrenaments. Sobretot, afecta aquells que entrenen a la pista d’atletisme perquè, quan es faci fosc, hauran d’entrenar en condicions «precàries», ja ara només funcionaran dues de les quatre torres de llum. El robatori encara no afecta als equips de futbol perquè el camp de gespa artificial no està en funcionament, tot i que es volia posar en marxa aviat. No només condicionarà a l’atletisme i al futbol, sinó que «va més enllà», perquè també trasbalsa les persones que utilitzen les instal·lacions per fer preparar oposicions, o als diferents campionats socials que s’hi celebren.

«És una reparació molt costosa, estem en estat precari des del primer robatori»

Cèsar de Tiburcio - Director general del GEiEG

Tanmateix, aquest no és el primer cas de robatori amb el qual es troba el GEiEG aquest any. El 6 de setembre uns lladres ja van entrar a robar a les mateixes instal·lacions. En aquella ocasió es van emportar 34 quadres elèctrics i, a causa del robatori, es van inutilitzar sis torres que van afectar al camp de futbol 7, de rugbi i la pista d’atletisme. També es van emportar material elèctric del camp de futbol. Un altre cas es va produir al mes d’agost, quan uns lladres van entrar a les instal·lacions de Sant Ponç, i durant la primavera també van fer-ho a les de Sant Narcís. «Esperem trobar una solució per la seguretat i per l’economia de l’entitat», explicava el director general del GEiEG, i acabava dient que «no pot continuar així».