Cinc joves s'enfronten a penes de fins a 8 anys de presó perquè se'ls acusa de provocar disturbis durant les protestes per la detenció del raper Pablo Hasél el 2021 a Girona. Les acusacions els fan responsables de llançar ampolles i pedres contra agents de policia i provocar desordres públics durant la manifestació que va tenir lloc el 17 de febrer passat a la plaça U d'Octubre i posteriorment a la plaça del Vi de Girona.

La secció quarta de l'Audiència de Girona havia de jutjar-los avui, però s'ha hagut de suspendre perquè un dels acusats no ha estat citat i un segon no s'ha presentat. El tribunal ha fixat pel 19 i 20 de desembre la nova vista, i la fiscalia ha demanat com a mesura cautelar l'ingrés a presó del processat que no ha comparegut.

Segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, durant les protestes que van tenir lloc aquell dia, hi va haver llançaments d'ampolles i pirotècnica contra la línia policial situada a la plaça U d'Octubre que protegia la Subdelegació del Govern. Cap a quarts de nou del vespre, la policia va dispersar un grup de manifestants, entre els quals hi havia dos dels acusats -un dels quals portava una barra de ferro-, cap al carrer Santa Clara. Allí van muntar una barricada proveint-se de taulons i pedres que trobaven a l'edifici El Molí. Llavors van desplaçar-se cap al Pont de Pedra, on van intentar trossejar llambordes i, així mateix, moure les jardineres sense èxit.

Sempre segons la versió de les acusacions, cap a dos quarts de deu, l'acusat que no ha estat citat va llançar dues ampolles contra la línia policial situada entre la plaça del Vi i el Pont de Pedra. Paral·lelament, el processat incomparegut va llançar diverses pedres contra els agents, uns fets pel qual va ser detingut. La fiscalia sosté que el van registrar i van trobar-li diverses pedres a les butxaques. Durant la detenció, un grup d'unes 15 o 20 persones entre els quals hi havia l'última acusada van acostar-se per increpar els agents. La processada va llançar una ampolla de vidre que va passar "prop del cap" d'un sotsinspector dels Mossos d'Esquadra. Durant la seva detenció, l'acusada va mostrar una actitud "agressiva" i va "regirar" el canell d'un agent per evitar que l'emmanillessin. Finalment, van caure a terra i va començar a propinar "puntades de peu voladores" per impedir l'actuació policial.

A resultes d'aquests fets, dos agents van patir lesions no impeditives.

Els acusats s'enfronten a penes de fins a 8 anys de presó pels delictes de desordres públics, atemptat contra l'autoritat comès amb instrument perillós, resistència i dos delictes de lesions. L'acusada és qui enfronta la petició més elevada, i per la resta les acusacions sol·liciten entre 3 anys i mig i 7 anys de presó.