Els firaires atribueixen la recuperació d'afluència a les atraccions de Sant Narcís de Girona al bon temps. El president d'aquest col·lectiu a les comarques gironines, Joan Bagó, és prudent i diu que s'ha d'esperar a recollir per acabar de concretar el balanç, però considera que la calor i el sol han propiciat que les fires «hagin anat millor que l'any passat». El cert és que des de quarts d'onze del matí, s'han pogut veure cada dia famílies passejant per la Devesa amb infants per pujar a les atraccions o participar dels estands de les fires. També a la nit, les atraccions per adults s'han omplert amb cues per accedir-hi, sobretot la nit d'aquest dijous passat coincidint amb el descompte del 2x1 en tots els bitllets.

El més d'un centenar d'atraccions que hi ha instal·lades a la Devesa des de l'última setmana d'octubre aturaran la seva activitat aquest diumenge a la nit. Quan caigui el sol, alguns firaires tenen previst desmuntar i marxar, però n'hi ha d'altres que s'esperaran a fer-ho el dilluns. En el cas de Bagó, que enllaça amb una altra festa, diu que espera poder marxar aquesta nit per muntar a temps a la següent parada. Tot i que l'activitat dels firaires ja s'ha reprès amb normalitat després de la pandèmia de Covid-19, asseguren que «va ser un perjudici fatal per a tots». A Girona, les atraccions van tornar l'any passat després que el 2020, amb totes les restriccions imposades per frenar el virus, se suspenguessin la majoria d'activitats de les Fires de Sant Narcís.

Respecte a aquestes xifres del 2021, el balanç que en fan enguany els propietaris de les atraccions és «positiu». Sense disposar de les dades exactes, asseguren que s'han venut més bitllets que l'any passat i que en general «s'ha guanyat en qualitat de fira». Tanmateix, el president del col·lectiu reconeix que no han tornat a recuperar les xifres d'assistència del 2008 que qualifica d'«excepcionals».

Augmenta l'electricitat, però no el preu dels bitllets

Tot i haver de fer front a l'augment del preu de l'electricitat, Bagó assegura que les atraccions infantils no han apujat el preu dels bitllets. «A les atraccions infantils estan igual que l'any passat», afirma, i afegeix que el 2021 sí que es va passar majoritàriament de cobrar 3,5 euros per viatge a 4. Tot i això, admet que les atraccions per adults sí que poden haver incrementat el cost de cada fitxa, arribant a quantitats de fins a sis euros el trajecte.

Pel que fa als ingressos, preveuen fer més caixa que l'any passat per aquest augment de l'afluència de gent, tot i que el president assegura que un cop finalitzat aquest últim dia de fires, s'haurà de fer balanç amb l'augment precisament d'aquest preu de l'electricitat i el combustible que també han d'assumir per desplaçar-se.

Aquesta tarda hi ha programats els darrers espectacles i concerts, d'entre les prop de 200 activitats incloses en les fires de Sant Narcís 2022. A les vuit, els focs -que es llencen des del parc de les ribes del Ter- tancaran definitivament una de les cites anuals més importants al calendari gironí.