Gemma Geis, escollida candidata de Junts a l'alcaldia de Girona

Geis ha estat ratificada per aclamació en una assemblea i s'ha compromès a liderar "un projecte de ciutat ampli"

Gemma Geis, escollida candidata de Junts a l'alcaldia de Girona

Gemma Geis, escollida candidata de Junts a l'alcaldia de Girona / JUNTS PER CATALUNYA GIRONA

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Gemma Geis i Carreras ha estat escollida per aclamació - sense votació- cap de llista de Junts per Girona a les pròximes eleccions municipals, en l'assemblea d'afiliats i afiliades del partit que s'ha fet aquest divendres al vespre. La nova alcaldable de la capital gironina s'ha mostrat «agraïda per la confiança i el suport» de les persones que l'han encoratjat a «liderar un projecte de ciutat ampli», que «posi l'accent en les persones que hi viuen i les seves oportunitats de futur».

«Compto amb la il·lusió, el compromís i la força de les persones que m'acompanyen», ha dit Geis, que ha remarcat que entoma «la responsabilitat d'encapçalar una candidatura que inclogui múltiples mirades, capaç de sumar talent i donar un nou impuls per afrontar els nous reptes que venen». La candidata ha proposat impulsar un projecte propi per a Girona «escoltant molta gent, sumant complicitats i construint un projecte conjunt engrescador per a la ciutat».

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha expressat el seu suport a la candidata, i ha destacat que «la política municipal és exigent i agraïda alhora. Que la Gemma Geis faci aquest pas l'honora molt: hi ha una alegria compartida molt més enllà de Girona. Avui comencem una etapa i mirem endavant amb un projecte realment il•lusionant».

Aquesta és la segona candidata que presenta la formació després que inicialment, en unes primeres eleccions primàries fos escollida l’arquitecta Assumpció Puig. Puig però va acabar renunciant i criticant la manera com l’havia tractat la coordinadora i desenganyada amb la política. La coordinadora dies abans havia enviat un correu electrònic a Jordi Turull, molt crític amb la candidata. Aleshores, després d’un impàs, es va obrir un nou període per presentar candidatures. Geis que havia estat consellera del govern català, va fer el pas un cop trencat el pacte amb ERC.

Geis (Girona, 1979) és llicenciada en Dret, doctora europea per la Universitat de Girona, i professora i investigadora de Dret Administratiu de la mateixa universitat, on va iniciar la seva activitat docent l'any 2003. De 2013 a 2017 en va ser vicerectora de Desenvolupament Normatiu, Governança i Comunicació.

Ha estat consellera de Recerca i Universitats en la XIV legislatura (entre maig de 2021 i octubre de 2022) i diputada al Parlament de Catalunya en les XII i XIV legislatures. Ha encapçalat la llista per les comarques gironines a les eleccions al Parlament de l'any 2017 i 2021 i portaveu del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya. És afiliada a Junts per Catalunya, i és membre de la seva Executiva Nacional.