Esteban Gaitán, nou director mèdic de l'hospital Santa Caterina de Salt

Pren el relleu de Josep Costa i forma part de la generació sobre la qual pivotarà la creació del futur Campus de Salut

Esteban Gaitán, nou director mèdic de l'hospital Santa Caterina

Esteban Gaitán, nou director mèdic de l'hospital Santa Caterina / IAS

DdG

Relleu al capdavant de la direcció mèdica de l'hospital Santa Caterina de Salt. El doctor Esteban Gaitán agafa el testimoni de Josep Costa, que s'ha jubilat recentment, i passa a ser el nou director mèdic del centre hospitalari. Des del 2020 fins ara, Gaitán ha estat el cap clínic del servei d'urgències del Santa Caterina. Nascut a Barcelona ara fa 45 anys, i especialitzat en medicina familiar i comunitària, Esteban Gaitán va incorporar-se a l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) al 2008. També exerceix com a professor associat del grau de Medicina de la UdG. Gaitán forma part d'una nova generació de directius sanitaris, amb perfil clínic, sobre els quals pivotarà la creació del futur Campus de Salut de Girona.

El nou director mèdic del Santa Caterina, nascut a Barcelona el 16 de juny de 1977, va cursar els estudis de Medicina a la UAB. Especialitzat en Medicina Familiar i Comunitària a Girona l'any 2007, es va incorporar a l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) —empresa pública de la Generalitat de Catalunya que gestiona l'Hospital Santa Caterina— a l'any 2008, i des de llavors ha desenvolupat la seva tasca professional al servei d'urgències del centre hospitalari.

A partir del 2009 i fins al 2016 va compaginar la seva tasca assistencial urgències amb la tutoria docent hospitalària dels residents de Medicina Familiar i Comunitària. Des del 2016 i fins al 2020, Gaitán va assumir el càrrec de cap clínic del servei d'urgències i cap de la Base SEM de l'hospital Santa Caterina.

Màster en Gestió Sanitària, Gaitán ha estat cap del servei d'urgències del Santa Caterina des del 2020 i fins a l'actualitat. També exerceix com a professor associat del Grau de Medicina de la UdG. Segons destaca l'IAS en un comunicat, "el nou director mèdic del Santa Caterina forma part d'una nova generació de directius sanitaris, amb perfil clínic, sobre els quals pivotarà la creació del futur Campus de Salut de Girona".