Hipra rebrà el premi per liderar la innovació en vacunes

El jurat valora l’ajuda a la prevenció de malalties animals i humanes i el creixement experimentat

Jesús Badenes

Jesús Badenes

El guardó d’Honor dels Premis Diari de Girona és per a un referent que hagi destacat nacionalment o internacionalment. El reconeixement és per a Hipra, amb una llarga trajectòria en la salut animal i més recentment també en la humana amb el desenvolupament de la vacuna contra la Covid-19. Hipra, amb seu a Amer, és present a través de les seves filials comercials i d’una xarxa de distribució global a més de 100 països del món i és una de les companyies més importants de les comarques de Girona. El jurat ha valorat l’ajuda a la prevenció de malalties animals i humanes i el creixement que ha experimentat l’empresa en els seus 50 anys d’història.

Hipra és una empresa farmacèutica dedicada a la recerca, producció i comercialització de productes veterinaris principalment. No obstant això, la pandèmia del coronavirus ha portat a aquesta empresa a investigar i produir vacunes humanes. Una d’elles s’ha convertit en la primera vacuna espanyola que aconsegueix el vistiplau de l’Agència Espanyola del Medicament per a començar el seu assaig clínic en humans.

Amb un equip de més de 2.000 persones a tot el món i 39 filials operatives i de distribució en més de 100 països, el grup gironí ocupa el sisè lloc en el ránking mundial de vacunes per a la salut animal i és el laboratori que més vacunes noves ha llançat en els últims 10 anys, amb un total de 22.