Quart instal·la cinc càmeres de vigilància per llegir matrícules

La iniciativa, engegada aquest mes de desembre, s’emmarca dins el nou Projecte de Seguretat del municipi

Una de les càmeres de vigilància instal·lades.

Una de les càmeres de vigilància instal·lades. / Ajuntament de Quart

Redacció

L’Ajuntament de Quart ha instal·lat cinc càmeres d’última generació en videovigilància que permeten llegir les matrícules de vehicles. Ho ha fet amb l’objectiu de millorar la seguretat ciutadana posant en marxa així el seu nou Projecte de Seguretat. Aquestes càmeres, anomenades Equips de Reconeixement de Matrícules (ERM), s’han situat en cinc dels principals punts d’accés en vehicle al terme municipal. Se n’han col·locat dues en els costats oposats de la carretera de Girona, mentre que les altres es troben al Camí de Fornells, al carrer Raval i a la C-65, a l’accés al Paratge Bruguera.

Amb tot això s’espera poder minimitzar el nombre d’actes delictius al poble, així com reduir els robatoris i les infraccions de trànsit. La proposta, posada en marxa aquest mateix mes de desembre, permetrà dur a terme una vigilància constant, durant les vint-i-quatre hores del dia. Això farà possible obtenir informació i recollir diferents estadístiques que facilitaran conèixer més a fons a la localitat en aquest àmbit.

Aquesta iniciativa és «necessària per protegir-se enfront dels diversos delictes que pateix» el municipi, assenyalava l’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez. Entre aquests delictes destaca «els robatoris en habitatges». A part, «a partir d’ara tots els vehicles que entrin i surtin del municipi quedaran registrats i avisaran quan ho faci algun que estigui en recerca pels cossos de seguretat», apuntava l’alcalde. També afirmava que aquest projecte és «una aposta de futur atès que es tracta d’un projecte escalable, que s’anirà ampliant segons les necessitats relacionades amb la seguretat ciutadana que vagi tenint el municipi».