Dotze entitats rebran 2.300 € per la suspensió de les barraques de l’any 2020

L’Ajuntament va obrir una convocatòria per ajudar les disset associacions que no van poder recaptar diners a la Copa per culpa de la pandèmia

L’esplanada de la Copa aquest any, ja normalitzat, després d’anys d’entrebancs.

L’esplanada de la Copa aquest any, ja normalitzat, després d’anys d’entrebancs. / Aniol Resclosa

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Dotze entitats gironines rebran 2.300 euros per no haver pogut muntar la barraca durant les Fires de Sant Narcís de l’any 2020 a conseqüència de les restriccions per fer front a l’expansió de la Covid. L’Ajuntament havia obert una convocatòria per ajudar els col·lectius que havien participat al sorteig per tenir barraca i havien obtingut el dret. En total, disset entitats havien obtingut barraca. Cinc però, no van sol·licitar l’ajut econòmic. De fet, s’havia de justificar la petició amb base a projectes desenvolupats abans del 30 de novembre de 2021 a la ciutat i obertes al conjunt de la ciutadania, segons s’indicava a les condicions. 

Les dotze que van fer la petició i que rebran la subvenció són: el Club de Futbol de Santa Eugènia, AEiG Sant Narcís, CPA Girona, Girona Club d’Hoquei, Agrupació Vista Alegre Parròquia, Associació Naturalistes de Girona, Club Esportiu Pontenc, AEiG Pare Claret, Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans, Associació Juvenil Salsa Jove, Club d’Escacs Gerunda i Xoriguers de la UdG. Els 2.300 euros és la quantitat màxima a la que optaven. 

Un compromís per un auxili

Les barraques de Girona, que s’ubiquen a l’esplanada de la Copa durant les Fires de Sant Narcís, van suspendre’s arran de la pandèmia. La decisió va deixar moltes entitats gironines sense una font d’ingressos que els servia per tirar endavant les activitats que desenvolupen al llarg de l’any. Per això, algunes afectades van demanar, quasi al crit d’auxili, al consistori alguna alternativa per mirar d’ajudar aquests col·lectius. El consistori, es va comprometre a ajudar-les.

Amb les subvencions es va voler donar resposta a aquella necessitat, tal com va remarcar aleshores el vicealcalde de Cultura, Quim Ayats: «Les ajudes són fruit d’un compromís que va adquirir el govern quan es va veure que no era possible que se celebressin les barraques del 2020». Els ajuts extraordinaris serviran per ajudar al pagament de projectes realitzats en l’àmbit social, cultural, educatiu i esportiu. 

Uns anys maleïts a la Copa

El 2020 havia estat el segon any consecutiu en què les barraques es van suspendre. En el cas de l’any 2019, però, el motiu van ser els aldarulls que hi havia en resposta a la sentència dels presos independentistes.

El 2018 havia estat l’últim any que s’havien celebrat les barraques i van arribar a congregar fins a 55.000 persones. Aquest any, les dades van enfilar la xifra fins a les 114.000 persones. L’any 2017 també s’havien suspès dues nits de concerts a La Copa. En aquella ocasió, es devia al fet que l’Ajuntament volia protestar per l’empresonament dels líders independentistes. Aquell any també es van cancel·lar els focs d’artifici que solen tancar la festa major de la ciutat.

Subscriu-te per seguir llegint