Un camió ha cremat de matinada a Vilablareix i complica la circulació a l'AP-7

Ja s'ha retirat el vehicle i la càrrega però queda un carril tallat perquè s'ha de reparar el ferm malmès per l'incendi

Eva Batlle

Eva Batlle

Un camió ha cremat de matinada a l'autopista AP-7 al seu pas per Vilablareix.

Aquest incendi encara ha tingut les seves conseqüències en la mobilitat, ja que a les vuit del matí, hi havia només dos carrils oberts per circular en sentit França. Això ha generat retencions que han arribat als tres quilòmetres.

Arran d'això, des del Servei Català de Trànsit es recomanava circular per vies alternatives com l'A-2 i l'N-II.

La situació s'ha començat a normalitzar -al cap de vuit hores- cap a tres quarts d'una del migdia, quan ja s'havia pogut retirar el camió incendiat i la càrrega.

Amb tot però, es manté un carril tallat a l'autopista perquè s'han de fer obres de reparació del ferm de forma urgent. Això provoca encara cues de 2 quilòmetres, segons Trànsit.

Aquest incendi d'un tràiler ha tingut lloc poc després d'un quart de cinc de la matinada, a l'altura del quilòmetre 65 de l'autopista, a Vilablareix. A lloc s'hi han desplaçat els Mossos d'Esquadra de Trànsit, el SEM i Bombers.

Els Bombers han activat cinc dotacions per apagar les flames. En arribar s'han trobat, segons informen des del cos d'emergències, que el conductor havia pogut separar el remolc de la cabina.

Això ha fet que finalment el foc només s'hagi pogut estendre pel remolc. Aquest camió estava carregat de roba, cosa que ha propiciat una ràpida expansió del foc. El xofer ha resultat il·lès.

El foc s'ha pogut extingir amb poca estona amb escuma i ara el matí, s'han activat les grues per retirar el vehicle sinistrat. Els bombers s'hi han quedat amb quatre dotacions per acabar de remoure la càrrega afectada i per retirar les restes. El foc també ha afectat una mica de vegetació del voral.

Cap a les deu del matí ja s'ha començat a retirar la càrrega després que els Bombers rematessin la feina. Un cop retirada la càrrega, una grua góndola començarà les tasques per retirar el camió, segons Trànsit. Això s'ha donat per fet cap a tres quarts d'una.

Ara encara queda reparar el ferm malmès per l'incendi del vehicle i això provoca el tall d'un carril de l'autopista en sentit nord.