L’Eixample i Vista Alegre tenen més a prop els reivindicats espais cívics i socials

L’Ajuntament destina uns 864.000 euros a l’adquisició dels dos locals amb unes condicions concretes

El local que podria ser l'espai social de Vista Alegre.

El local que podria ser l'espai social de Vista Alegre. / ANIOL RESCLOSA

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Els veïns dels barris de l’Eixample i del Carme- Vista Alegre de Girona estan més a prop de tenir un local que funcioni com a espai cívic i social. L’Ajuntament va iniciar la recerca de locals per les dues zones i n’ha trobat dos que compleixen els requisits d’ubicació, dimensions i serveis mínims requerits. Pel que fa a l’Eixample, el futur «espai cívic» correspon a l’espai ubicat al número 21 del carrer Maluquer Salvador. Actualment, l’associació de veïns es reuneix en un local de lloguer que havia funcionat com a bar i que encara té la barra al mig. Quan es pugui fer el trasllat, es deixarà aquest indret.

Als baixos del número 21 del carrer Maluquer Salvador s'hi podria situar l'espai cívic del 'Eixample.

Als baixos del número 21 del carrer Maluquer Salvador s'hi podria situar l'espai cívic de l'Eixample. / ANIOL RESCLOSA

Respecte a l’«espai social» per al barri Carme-Vista Alegre, fa cantonada amb els carrers Josep Morató i Grau i el número 17 del carrer Pasqual i Prats. En aquest cas, es cercava una planta baixa propera al Centre Social del passeig Picapedrers, que es mantindrà.

El procés per trobar locals es va iniciar en considerar que «no es disposa de cap equipament cívic comunitari municipal que pugui acollir diferents activitats i serveis municipals, com acollir i dinamitzar diverses entitats i propostes del territori». De fet, la recerca d’aquests locals per aquests dos barris, i algun altre, forma part d’un pacte per aprovar un seguit d’inversions de l’equip de govern amb Guanyem, malgrat que per l’Eixample, es considera necessari més un «centre cívic» que no un «espai cívic».

Ara mateix, l’Ajuntament està revisant tota la documentació dels dos locals per si compleixen els requisits. El preu màxim que l’Ajuntament preveu destinar per adquirir cada un dels dos espais és de 432.000 euros.