Guanyem celebra una taula rodona per reivindicar els equipaments culturals

Un projecte de residències, centres cívics com a espais culturals o un gran equipament cultural, entre les propostes

Una setantena de persones van acudir a l'acte celebrat a La Mercè.

Una setantena de persones van acudir a l'acte celebrat a La Mercè. / Guanyem Girona

Redacció

Guanyem Girona va celebrar ahir a la nit una taula rodona per debatre sobre els equipaments culturals de la ciutat. L’acte portava per títol «Articular la cultura: el futur dels equipaments culturals a Girona» i va comptar amb la presència del director del Festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, la directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani, Íngrid Guardiola, i la directora del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, Gemma Carbó.

Entre les propostes que es van fer durant el debat destaquen un projecte de residències, a reivindicació dels centres cívics com a espais culturals o la necessitat d’un gran equipament cultural fora del centre de Girona.

L’alcaldable de Guanyem, Lluc Salellas, va ser l’encarregat de presentar l’acte, on va remarcar la importància de «planificar amb temps i comptant amb l’opinió dels agents del sector el model cultural a la ciutat». En el seu parlament, Salellas també va agrair la participació dels tres ponents. L’acte es va celebrar La Mercè i va acollir una setantena de persones, segons els organitzadors.