L’ACA destinarà 140 milions d’euros a la gestió del risc d’inundacions

El nou pla de l’organisme català per gestionar aquesta qüestió s’aprovarà enguany i estarà vigent fins l’any 2027

Una imatge d'arxiu d'inundacions.

Una imatge d'arxiu d'inundacions. / DdG

DdG

L’Agència Catalana de l’Aigua aprovarà, durant aquest any, el nou Pla de gestió del risc d’inundacions, que comptarà amb una inversió superior als 140 milions d’euros i es desenvoluparà al llarg de sis anys. En una presentació pública ahir a Manresa, el director de l’Agència, Samuel Reyes, va explicar que aquest pla té un clar enfocament per estudiar els efectes del canvi climàtic en les inundacions fluvials. A partir d’aquí, definirà les accions de prevenció, protecció, preparació i recuperació davant dels efectes dels fenomens meteorològics.

Les mesures que es recolliran en aquest document consistiran en actuacions de restauració, reducció de la vulnerabilitat de les infraestructures, actuacions per a la millora del drenatge urbà i la millora en la capacitat predictiva, entre altres. Està previst que es desplegui al llarg de sis anys.

Aportacions diverses

Dels 140 milions d’inversió previstos, 127 milions seran aportats per l’Agència Catalana de l’Aigua, mentre que la resta aniran a càrrec de la Direcció General de la Costa i el Mar (9,5 milions d’euros) i els titulars de les infraestructures (més de tres milions), entre altres.

La priorització de les mesures i accions previstes s’ha fet a partir dels resultats obtinguts en la revisió i actualització dels mapes de perillositat i risc d’inundació del segon cicle de planificació. La planificació serà vigent fins l’any 2027.