Mor als 82 anys l’exdiputat gironí d’Unió Josep Oriol Suñer i Carbó

Havia estat regidor de Sant Gregori, president comarcal del partit i representant al Parlament

Josep Oriol Suñer i Carbó, l’any 1995.

Josep Oriol Suñer i Carbó, l’any 1995. / DdG

DdG

Josep Oriol Suñer i Carbó, que va ser diputat al Parlament per Unió Democràtica i regidor a l’Ajuntament de Sant Gregori, ha mort als 82 anys. Empresari ramader de professió, Suñer va estar tota la vida molt lligat a Taialà, d’on era originari. La missa de comiat se celebrarà avui a les dotze del migdia a l’església del Mercadal de Girona.

Nascut el 14 de març de 1940, Suñer era empresari ramader. A les eleccions municipals de l’any 1979 i 1983 va ser escollit regidor de Sant Gregori per la ja extinta Unió Democràtica, partit al qual es va afiliar l’any 1982. A Sant Gregori va exercir com a tinent d’alcalde d’Urbanisme, i el 1984 es va convertir en el president comarcal d’Unió a la comarca del Gironès.

I de la política municipal, va fer el salt a la política catalana. L’any 1984 va ser escollit diputat per Girona en les eleccions al Parlament, càrrec que va aconseguir revalidar en les convocatòries de 1988 i 1992.

Entre 1984 i 1992 va ser secretari de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, així com secretari de la Comissió d’Estudi de la Problemàtica del Món Rural, un àmbit que coneixia bé. Quan va deixar la política activa, es va convertir en membre de l’Associació d’Antics Diputats del Parlament de Catalunya.

Suñer i Carbó estava casat amb Neus Capdevila, amb qui tenia tres fills i tres néts.