Quim Nadal dona suport a l'alcaldable d'ERC a Girona

El conseller estimula Quim Ayats a "liderar la transformació de la ciutat" i el cap de llista afirma que està preparat per assumir el "lideratge"

Quim Nadal i Quim ayats fent un cafè a la plaça Independència de Girona.

Quim Nadal i Quim ayats fent un cafè a la plaça Independència de Girona. / ERC

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L'actual conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, dona suport a ERC en la cursa electoral a Girona de cares am maig d'aquest any. El qui va ser alcalde de la ciutat de 1979 a 2002 pel PSC, s'ha reunit recentment amb l'alcaldable republicà, Quim Ayats i ha comentat extensament "els temes de l’agenda política de la ciutat, les urgències més peremptòries i les propostes imprescindibles del nou model per a la ciutat del futur", segons un comunitat d'Esquerra. En aquest comunicat, s'informa que "Nadal ha insistit en el repte de futur" i que "ha estimulat" Quim Ayats a “assumir aquest repte des de l’experiència pragmàtica de govern i a liderar la transformació futura de la ciutat”.

Nadal va estripar el carnet del PSC poc abans del 27-S de l'any 2015 i fa unes setmanes va acceptar format part del nou govern d'ERC en solitari liderat per Pere Aragonès. Nadal va ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques de 2003 a 2010 pel PSC. També va ser conseller de la Presidència el 2006 i portaveu del Govern de 2003 a 2006 en època socialista. Nadal també va presidir la taula gironina pel dret a decidir, l’any 2013, una plataforma que havia de servir per impulsar una consulta per la independència de Catalunya. En aquell moment, va dir que «defensar el dret a decidir és defensar un dret bàsic que està a l’arrel de la democràcia».

El Vicealcalde i candidat d’Esquerra a Girona, Quim Ayats, assegura després d'aquesta trobada que a ERC estan "preparats per liderar la ciutat”. “Hem treballat intensament durant aquests tres anys al govern de Girona per posar les bases de la Girona del futur, i estem preparats per assumir-ne el lideratge”, manté.

"Girona va bé però pot anar molt millor"

Ayats ha transmès al conseller que “Girona va bé, però pot anar molt millor. Som aquí per fer un pas més, perquè la nostra ciutat mereix molt més i no ens conformem amb viure d'una certa inèrcia”. “Som el relleu natural, tenim l’equip, l’experiència, la seguretat i la solvència d’haver fet bé la feina al govern de la ciutat, impulsant projectes que feia massa temps que estaven encallats”, remarca el Vicealcalde Quim Ayats.

Amb Meritxell Serret

En les darreres setmanes, Ayats s’ha reunit amb altres conselleres del govern d’Aragonès. Fa unes setmanes, va trobar-se amb la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i van visitar la zona on l’Ajuntament planifica la instal·lació d’un aparcament per a setanta bicicletes al parc Central.

La consellera amb Mertixell Serret, a Girona, amb Quim Ayats.

La consellera amb Mertixell Serret, a Girona, amb Quim Ayats. / ERC

L’alcaldable va recordar que «la mobilitat sostenible és un dels eixos cabdals de la Girona del futur. És per això que des del govern de la ciutat hem impulsat la construcció d’un gran aparcament tancat i gratuït per a bicicletes al parc Central».

Amb Natàlia Mas

I fa només uns dies, també es va reunir amb la Consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas. Durant la trobada amb una quinzena de representants empresarials, el candidat republicà va posar l’accent sobre aquests actius, que són el «futur campus hospitalari més important de Catalunya, una indústria agroalimentària cada cop més especialitzada, una indústria química i farmacèutica de referència i un teixit empresarial vinculat a la vida sana i el lleure de qualitat».

La consellera Natàlia Mas, a girona, amb Quim Ayats.

La consellera Natàlia Mas, a girona, amb Quim Ayats. / ERC