Som de Salt organitza més de 130 activitats amb 1.200 participacions en el seu primer any

La comunalitat celebra dissabte el primer aniversari amb diversos actes durant tot el matí a l'Ateneu Coma Cros

El novembre, Som de Salt va organitzar la creació d'una escultura feta amb deixalles.

El novembre, Som de Salt va organitzar la creació d'una escultura feta amb deixalles. / MARC MARTI FONT

Josep Coll

Josep Coll

La comunalitat Som de Salt va néixer ara fa un any amb l’objectiu d’impulsar enxarxament comunitari, fer créixer incitaves o projectes vinculats a l’economia local i social i solidària. Al llarg d’aquest primer any de vida, han organitzat un total de 126 actuacions, entre activitats, tallers, formacions o trobades, i també deu acompanyaments de projecte. El primer recompte -són dades provisionals- de final de gener, la comunalitat comptava amb 1.195 participacions. «Estem orgullosos de les activitats que estem fent», apuntava la tècnica del projecte, Anaïs Baró, qui afegia que «han tingut molt bona acollida i la feina que hem fet és molt important».

Dissabte, Som de Salt celebrarà aquesta efemèride l’Ateneu Coma Cros. Començarà a les nou del matí amb un esmorzar (9:30h) i a continuació se celebrarà una assemblea (10h) per revisar totes les actuacions que han fet durant aquest primer any. Després, es durà a terme un vermut amb actuació musical a càrrec de Núria Thunder (11h) i també un dinar popular (14h) -amb inscripció prèvia-. El dia acabarà amb un concert de Casumaï (15:30h).

«Estem orgullosos de les activitats que estem fent, les activiats han tingut molt bona acollida i la feina que hem fet és molt important»

Anaïs Baró

— Tècnica del projecte

A més, durant tot el matí es faran diferents tallers, relacionats amb els sis eixos de la comunalitat: cultura, tèxtil, mobilitat, reciclatge i creació, agrocologia i un eix que engloba els cinc anteriors. Per això, es farà uns tallers de contes, amb teles o un microcirc. També es donarà a conèixer el guanyador del concurs de microprojectes destinats a entitats de Salt, i també es faran sortejos.