Un grup de voluntaris recull mitja tona de deixalles a Girona en dos dies

La Brigada del Salabret retira tovalloletes, plàstics, mascaretes, cadiretes, llaunes i roba de la llera del Ter i la riera Bullidors

Algunes de les deixalles recuperades a Fontajau.

Algunes de les deixalles recuperades a Fontajau. / Brigada del Salabret.

Tapi Carreras

Tapi Carreras

El grup d’activistes voluntaris de la Brigada del Salabret ha retirat quasi mitja torna de dos punts del barri de Fontajau de Girona en dues jornades. Amb el lema «No és la nostra brossa, però sí que és el nostre planeta», treuen la brossa que troben als rius i boscos de l’entorn. A Fontajau han intervingut a la llera del Ter i a la riera Bullidors.

El 29 de gener van fer una crida per netejar la riera i les lleres del riu Ter. Van ser onze voluntaris que durant una hora i mitja van anar retirant tot el que trobaven. Les deixalles van pesar 250 quilos. Aquest diumenge, 5 de febrer, van tornar a reunir-se a la riera Bullidors per acabar-la de netejar i van retirar 200 quilos més de brossa.

Els residus

A més de residus habituals com ara tovalloletes, mascaretes, plàstics, compreses, llaunes o ampolles de vidre, han extret roba, mantes, una cadireta, pneumàtics, matalassos i un carretó de la compra, entre d’altres. El grup queda d’acord amb l’Ajuntament per tal de deixar les brosses de deixalles en un punt i l’empresa de neteja ho recull posteriorment.

Bosses amb deixalles de Fontajau.

Bosses amb deixalles de Fontajau. / Brigada del Salabret.