Detenen quatre homes a Girona per robar cinc bicicletes valorades en més de 30.000 euros

Els Mossos recomanen anotar el número de bastidor de la bicicleta per facilitar la recuperació

Una de les bicicletes sostretes i recuperades

Una de les bicicletes sostretes i recuperades / Mossos d'Esquadra

Redacció

Els Mossos d'Esquadra van detenir quatre homes d'entre 19 i 31 anys per diversos delictes de robatori, furt i recaptació, amb l'objectiu de sostreure o vendre bicicletes.

La primera detenció va tenir lloc la nit del 17 de gener en un pis del carrer Muga de Girona, on es va perpetrar un robatori. Segons la denúncia, els lladres van escalar fins a un balcó del primer pis i van sostreure una bicicleta valorada en 300 euros. Gràcies a un testimoni, el dia 27 de gener els agents d’investigació van identificar i detenir un dels autors.

La nit del 28 de gener, una dotació de mossos va identificar un home que caminava per la Ronda Ferran Puig amb una bicicleta d’alta gamma. Al cap de pocs dies, van tenir coneixement que es tractava d’una bicicleta, valorada en 5.500 euros, sostreta en un bloc de pisos del carrer Guillem Minali de Girona. El passat 31 de gener es va localitzar i detenir el lladre.

La seguent detenció es va produir gràcies a la col·laboració ciutadana el dia 3 de febrer. Els agents van tenir coneixement que un home oferia una bicicleta elèctrica al Parc del Migdia, i quan van fer les comprovacions, van detectar que es tractava d'una bicicleta robada al novembre a un matrimoni francès, valorada en més de 5.000 euros.

Finalment, la matinada del 4 de febrer es va detenir un home al carrer Riu Güell, que portava dues bicicletes de gamma alta sostretes a ciclistes professionals. El lladres van robar al pis on es trobaven allotjats els esportistes, ubicat a Ronda Pedret, i van sostreure dues bicicletes valorades en 10.000 euros cadascuna.

Totes les bicicletes van poder ser lliurades als seus legítims propietaris.

Els detinguts, amb antecedents, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar llibertat amb càrrecs per tots ells.

Consells per detectar i evitar el comerç il·legal de bicicletes sostretes

Els Mossos d'Esquadra aconsellen anotar el número de bastidor de la bicicleta -es sol trobar situat al quadre de la bicicleta, sota la caixa del pedaler-, i fer gravar el DNI o alguna altra referència a algun lloc del quadre.

També difonen l'enllaç on consultar les bicicletes sostretes i recuperades pel cos policial: Bicicletes Sostretes